VRIJEDNA PRIZNANJA

Proglašeni pobjednici natjecanja MIXX i Effie

01.04.2017 u 18:02

Bionic
Reading

Na Danima komunikacija u Rovinju proglašeni su pobjednici natjecanja MIXX i Effie. Kampanja za Ožujsko pivo 'Počevši s razlogom' iza koje stoje agencije BBDO Zagreb, Universal McCann, Degordian i Pragma komunikacije osvojila je Grand Prix i zlato u kategoriji neprofitabilne/ pro-bono, humanitarne kampanje natjecanja Effie

U kategoriji telekomunikacijske usluge zlato je osvojila Iskonova kampanja "I bogati plaču" koju su radile agencije Señori i Mediacom.

Kampanja "Naša mjesta su zakon'' za Ožujko pivo Zagrebačke pivovare nagrađena je zlatom u kategoriji piće (alkoholno i bezalkoholno). Iza kampanje stoje agencije BBDO Zagreb, Universal McCann i Degordian.

Srebro su osvojile Kraševa kampanja 'Donesi mi Domaćicu' u kategoriji hrana (agencija Real grupa) i kampanja 'JoomBoos Videostar' 24sata u kategoriji medijska ideja (Projektil i Imago reklamna agencija).

Broncu su podjelile kampanje: "Rollover" u kategoriji telekomunikacijske usluge Hrvatskog Telekoma (agencije McCann Zagreb i MediaCom Central Europe Zagreb),  "Osvoji Fiću u kafiću" u kategoriji piće (alkoholno i bezalkoholno) za Cedevitu Atlantic grupe (Fahrenheit i Atlantic media), "Tko kaže da ne mogu. SA ZABOM MOGU." Zagrebačke banke u kategoriji financijske i osiguravajuće usluge (Real grupa iMediaCom Central Europe Zagreb),  "Božićna kampanja: Bijeg" Tele 2 u kategoriji telekomunikacijske usluge (Imago reklamna agencija, Media Polis, Organizacija i Media Polis),  ''Shake&Take" tvrtke Coca-Cola (McCann Zagreb i Universal McCann), ''Tvoje grlo je tvoja snaga" u kategoriji roba široke potrošnje tvrtke Krka-farma (Imago reklamna agencija i Mediacom Central Europe Zagreb) i kampanja "Signal White Now Glossy Chic" u kategoriji roba široke potrošnje tvrtke Unilever Hrvatska (agencije Mindshare).

U natjecanju Mixx dodijeljene su sljedeće nagrade:

Brand Awareness Campaign: Out Of Office Awards 2016, BBDO Zagreb i Grayling za klijenta Hrvatska turistička zajednica

Direct Response and Lead Generation Campaign: Fresh Island Festival Lead Generation, Degordian za klijenta Fresh Island

Cross Media Integration: Supertalent 2016. - Više od TV showa, Digitalist i Tellybug za klijenta Nova TV

Best Social: Ožujsko Pivo Social, Degordian za klijenta Zagrebačka pivovara

Best Branded Content: Voziona, Unex Grupa za klijenta ORYX Grupa

Best Mobile: HRTMeteo, SevenofNine za klijenta HRT

Best Media Strategy: Erste moćne online usluge za poduzetnike, 404 za klijenta Erste&Steiermärkische Bank

McDonald´s - Ljubav koja traje već 20 godina, OMD Media, Innovo DDB, Drap, Komunikacijski laboratorij za klijenta Globalna Hrana - McDonald's Hrvatska

Best Website: Lino.eu redizajn, web.burza (Burza) za klijenta Lino brand (Podravka)

Best Tech & Innovation: mHPB, Infinum za klijenta Hrvatska Poštanska Banka

Best In Show: Potraži spas u H1, Digitalist za klijenta H1 Telekom