women in adria

Pogledajte tko su najbolje i najperspektivnije hrvatske poduzetnice

14.11.2017 u 13:27

Bionic
Reading

Josipa Maslać-Petričević, Selma Smajić, Anamarija Cicarelli i Tihana Šmitran najbolje su hrvatske poduzetnice po izboru Mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Instituta za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria

Na svečanosti održanoj u srijedu, Josipa Maslać-Petričević, vlasnica tvrtke Naftalina, proglašena je ovogodišnjom pobjednicom u kategoriji 'Inspirativna poduzetnica godine'.

Naftalina je među vodećim hrvatskim tvrtkama u tekstilnoj industriji, s 35 godina tradicije, 75 zaposlenih i proizvodnim pogonom od 2.000 četvornih metara. Preuzimajući nagradu, Maslać-Petričević je kazala kako je u dosadašnjem radnom vijeku imala mnogo uspona i padova, ali i kako je uvijek bila spremna na pobjedu. U uspješnoj karijeri, navela je, pomoglo joj je i to što je uvijek nastojala misliti pozitivno i bila okružena ljudima koji dijele njezinu strast prema poslu. 

Perspektivnom poduzetnicom godine proglašena je Selma Smajić, vlasnica tvrtke Ures iz Umaga, koja se bavi uzgojem bilja i bobičastog voća, hortikulturom i cvjećarstvom. 

'Uspjeh preko noći događa se rijetkima', istaknula je Smajić koja također ne priznaje pojam poslovnog neuspjeha. Nestabilan ekonomski sustav i lošu regulaciju ustupanja državnog zemljišta poljoprivrednicima vidi kao neke od najvećih problema u poslovanju. 

Anamarija Cicarelli, vlasnica splitske tvrtke Interligo, pobjednica je u kategoriji 'Mikro poduzetnica godine'. Interligo se bavi unaprjeđenjem poslovanja malih poduzetnika u turizmu, uglavnom malih iznajmljivača. Cicarelli je, uz ostalo, napisala četiri knjige s tom tematikom, a pokrenula je i časopis Apartman plus. 

  • +6
Dodjela nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama Women in Adria Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Poduzetnici padaju, ali se nakon pada moraju podići, isprašiti koljena i nastaviti dalje', njezin je poslovni moto. 

Start-up poduzetnicom godine proglašena je Tihana Šmitran, direktorica produkcijske tvrtke Amulet Studio. Tvrtka je osnovana prije tri godine i zapošljava pet radnika. Domaćim i inozemnim klijentima nudi usluge u segmentima marketinga, produkcije i inovativnih medija, a ove je godine otvorila podružnicu u Estoniji

'Velika prekretnica za tvrtku bio je završetak produkcije animiranog serijala Black&White koji nam je omogućio izlazak na globalno tržište', istaknula je Šmitran dodavši kako su poslovni neuspjesi često događaju i  zbog tromosti sustava.