BICRO POZIVA

Prijavite inovativan projekt za bespovratnu potporu

13.03.2012 u 09:03

Bionic
Reading

Svim poduzetnicima i istraživačima koji imaju inovativne znanstveno-poduzetničke projekte otvorena je nova mogućnost za dobivanje besplatne potpore radi sufinanciranja njihovih predkomercijalne aktivnosti. Naime, Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO) uputila je već četvrti poziv za sufinanciranje inicijalne faze inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata kroz Program provjere inovativnog koncepta PoC (Proof of Concept)

Program financira Vlada RH i Svjetska banka, a provodi ga BICRO u suradnji s 12 prepoznatih centara, među kojima je i Tehnološki park Varaždin. Njime se želi osigurati potpora pravnim i fizičkim osobama u ranoj fazi razvoja inovacije, odnosno novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, a kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj te smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi, pojašnjava Andrija Petrović, direktor TPV-a, na čijim na web stranicama su obrasci za prijavu na natječaj.

Bespovratna sredstva u iznosima od 35.000 do 350.000 kuna po projektu mogu se dobiti za provjeru i zaštitu intelektualnog vlasništva, demonstraciju tehničke izvedivosti te izrada funkcionalnog prototipa. Do 9. travnja trebaju se predati pretprijave u prepoznate centre kao što je TPV kroz koji je u prva tri kruga 'prošlo' 29 projekta vrijednih 10,5 milijuna kuna sufinanciranih sa 6,2 milijuna kuna, a iz PoC fonda ukupno je sufinanciran 71 projekt sa 12,4 milijuna.

Natjecatelji čije prijave prođu kod prepoznatog centra imaju rok za izradu i predaju potpunih prijava do 25. travnja u jedan od prepoznatih centara:Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković, Razvojna agencija Zagreb, Poduzetnički centar Pakrac d.o.o., Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM), Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o., Istarska razvojna agencija – IDA, Sveučilište u Splitu, Ured za transfer tehnologije, ZADRA – Razvojna agencija zadarske županije d.o.o, TERA TEHNOPOLIS d.o.o. te Poduzetnički inkubator BIOS Osijek.