PREHRAMBENA INDUSTRIJA

Preuzima li Podravka Mlinar? Evo što su odgovorili iz tih kompanija

08.10.2021 u 17:45

Bionic
Reading

Podravka i Mlinar odgovorili su na upit tportala oko špekulacija koje su se pojavile, a prema kojima je koprivnički prehrambeni div zainteresiran za preuzimanje Mlinara u vlasništvu britanskog investicijskog fonda Mid Europa

Mladen Veber, predsjednik Uprave Mlinara u odgovoru navodi kako Mlinar ne vodi nikakve preliminarne razgovore o preuzimanju od strane Podravke.

'Prodaja Mlinara sada nam zasigurno nije u fokusu, već smo usmjereni na daljnji razvoj našeg poslovanja i rast na tržištu, što potvrđujemo i kontinuiranim širenjem mreže naših prodavaonica diljem Hrvatske te implementacijom novog koncepta prodajnih mjesta', stoji u Weberovu odgovoru.

Iz Podravke su odgovorili kako 'sukladno zakonskim odredbama i odredbama Pravila Burze, kompanija redovno objavljuje sve poznate činjenice koje su materijalne, odnosno koje bi mogle utjecati na cijenu dionice Podravke d.d. i to na Zagrebačkoj burzi, HANFA-i, HINA-i te na Internet stranicama Podravke d.d.'.

Podsjetimo, kako je objavio portal Danica.hr, pozivajući se na izvor blizak upravi Podravke, prehrabenni div je u preliminarnim pregovorima s Mlinarom oko prelaska pod njeno okrilje.

Mlinar je Podravki iznimno važan zbog svojih 285 maloprodajnih prostora, od kojih je većina u Hrvatskoj, ali ima ih i u BiH, Mađarskoj, Švicarskoj, Slovačkoj i na Kosovu, svim tržištima na kojima je jaka i Podravka.