POLAGANJE KAMENA TEMELJCA

Predsjednik Mesić Rajiću: Dragi Luka

Luka Rajić prarmas

Luka Rajić prarmas

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Miroslav Kis

'Polako ali sigurno jednu tešku, iznimno tešku 2009. ipak ispraćamo s optimizmom', pozitivna je premijerka Jadranka Kosor te konstatirala da je kriza Hrvatsku ne samo 'dotakla već ošinula'

Na svečanosti polaganja kamena temeljca za PharmaS, Luki Rajiću je poručila da mu zahvaljuje što je dokazao da Hrvatska postaje interesantna za investicije.

'Moramo postati među 30 najatraktivnijih destinacija za ulaganje, jer to stvara radna mjesta', kazala je Kosor.

Najavila je da će u 2010. utemeljiti poseban Fond pri resornom ministarstvu koji bi poticao gospodarstvenike i pomogao im prebroditi krizu i zadržati radna mjesta. 'Ima nade, ima šanse i ima razloga za optimizam', zaključila je Kosor te istaknula da je tome dokaz i manji pad BDP-a iz kvartala u kvartal.

'Dajem vam signal i obećanje da ću napraviti sve da ovaj projekt uspije da bi opravdao vašu podršku', obratio se Luka Rajić premijerki Jadranki Kosor i predsjedniku Stjepanu Mesiću, koji su prisustvovali polaganju kamena temeljca. Kao poduzetnik uvijek sam poticao proizvodnju, nastavlja Rajić, jer ona stvara dodanu vrijednost.

'Tvornica je samo alat u izradi cilja', zaključio je Rajić te istaknuo da je to tek dio novog ciklusa u kojeg kao poduzetnik ulazi. Rajić je uputio kritiku na poduzetničku klimu u Hrvatskoj te zaključio da je najbitnije poslati podršku da se 'oslobodi energija da krenu u stvaranje nove vrijednosti'.

Dragi Luka, kada sve institucije se usklade s poduzetnikom, onda se uspjeh realizira u vrlo brzom roku', poručio je predsjednik Stjepan Mesić. Podijelio je s nacijom da mu je Rajić već pri prodaji Lure obećao da će sve novce vratiti u Hrvatsku. 'Luka Rajić ima viziju', zaključio je Mesić.

'Bili smo lideri u farmakologiji, a sada je vrijeme da to mjesto vratimo', kazao je Mesić te čestitao Rajiću na održanom obećanju. Predsjednik na odlasku poslao je poruku po kojoj Hrvatska ne može uspjeti ako ne proizvodi. Obećao je Rajiću da će se na otvaranje tvornice vratiti kao doživotni bivši predsjednik.

Rajić je ponovio da uz PharmaS ulazi u projekt izgradnje logističkog centra pod tvrtkom Ralu d.o.o., kojeg će također smjestiti u Popovaču. U 2010. će kroz ovaj projekt otvoriti 200 radnih mjesta, što napominje Raaić, ga čini zadovoljnim kao osobu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi