IMPULS SAVJETOVANJE

Poznata kompanija za EU fondove slavi 5. obljetnicu postojanja

21.06.2021 u 09:33

Bionic
Reading

Svečano slavlje održalo se u četvrtak, 17. lipnja na jednom od najljepših zagrebačkih rooftopova

IMPULS savjetovanje je tvrtka iz Zagreba specijalizirana za pripremu i provedbu projekata iz EU fondova. Tvrtka svojim klijentima pruža usluge oblikovanja inovativnih ideja te pronalazak financiranja. Po odobrenju EU natječaja, IMPULS savjetovanje za klijenta provodi cjelokupni postupak javne nabave.

Tvrtka je osnovana u lipnju 2016. godine od strane osnivača mr.sc. Gorana Beckera, mr.sc. Darka Liovića te prof.dr.sc. Nedeljka Štefanića, a nastala je kao rezultat višegodišnjeg iskustva svojih osnivača u javnom, privatnom i akademskom sektoru. Osnivači su prepoznati stručnjaci koji su tijekom svojih poslovnih karijera stjecali znanje i iskustvo radeći u bankama, privatnim tvrtkama, konzultantskim kućama, znanstvenim institucijama i fakultetima te javnoj upravi. Sinergijom različitih ekspertiza i znanja, klijentima pružaju podršku i poticaj za nova ulaganja i rast.

-Izuzetno sam ponosan na 5. obljetnicu IMPULS savjetovanja a koja pada upravo na današnji dan, prvi dan ljeta. Ovom prigodom ne mogu da se ne sjetim samih početaka tvrtke, kad su tri osnivača, mr.sc. Darko Liović, prof.dr.sc Nedeljko Štefanić i ja krenuli s radom iz malog ureda u Trnjanskoj ulici. Nismo bili poduzetnici iz nužde jer smo u to vrijeme imali i drugih poslovnih prilika te višegodišnje referentno iskustvo kako u privatnom tako i u javnom sektoru, no prevagnuo je poduzetnički izazov. Pri tome, imali smo strategiju i jasnu viziju, koju je tad trebalo konkretizirati – kazao je Goran Becker, jedan od suosnivača kompanije.

Fokus prilikom osnivanja kompanije bio je na malim i srednjim poduzetnicima u kontekstu pripreme projektnih prijava za EU fondove te po odobrenju projekta, njegova projekata sukladno svim pravilima struke.

-U početnom razdoblju, dolazili su nam mali i srednji poduzetnici iz različitih sektora. No s vremenom, sve više nam se klijenata javljalo iz dva sektora: prerađivačke industrije kao i ICT sektora. Paralelno s time, naša specijalizacija u pripremi i provedbi projektnih prijava te vezanih aktivnosti za EU natječaje se iz nabavke materijalne ili nematerijalne imovine te izgradnje proizvodnih objekata se preusmjerila u aktivnosti istraživanja i razvoja za klijente, u suradnji s fakultetima te institutima- kazao je Becker.

Nakon odobrenih projekata istraživanja i razvoja gdje su nositelji bili uglavnom jača proizvodna poduzeća, a njihovi projektni partneri fakulteti, u narednoj godini stručni tim iz kompanije IMPULS savjetovanje, pripremao je projektne prijave za istraživačko-razvojni EU natječaj gdje su fakulteti nositelji projekata, a njihovi partneri proizvodna poduzeća. Takvu gospodarsko-akademsku suradnju, kao i partnerstva nekoliko tvrtki radi komercijalizacije inovativnih proizvoda obilježili su i naredni natječaji.

-Nakon nekog vremena, počele su nam se javljati i mlade inovativne tvrtke u domeni računalnog programiranja s potencijalom rasta za regionalnu ili čak globalnu komercijalizaciju njihovih inovativnih proizvoda ili usluga. Ovdje smo također ostvarili izniman rezultat te su njihovi projekti odobravani u Zagrebu ali i Bruxellesu- prepričava Becker.

Danas, ova zagrebačka kompanija slavi 5. obljetnicu postojanja, a ovu značajnu brojku svečano su proslavili s partnerima u četvrtak, 17. lipnja 2021. godine na jednom od najljepših zagrebačkih rooftopova u Tuškanovoj ulici. Svečana proslava održala se u nazočnosti brojnih partnera, organizirana sukladno svim epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi, a proslavi se, između ostalih, pridružio i predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović.

Od dana osnutka do danas, kompanija IMPULS savjetovanje ostvareno je preko 230 EU projekata koje su pripremili za svoje klijente, a to je ukupno u bespovratnim sredstvima više od 250 milijuna kuna.

- Ovaj rezultat, na kojeg smo ponosni, je spoj prije svega marljivog rada tima IMPULS savjetovanja, višegodišnjeg iskustva osnivača i partnera, razvijene metodologije i kvalitete u pripremi te provedbi projekata te realnoj selekciji klijenata i njihovih projekata- ponosno je istaknuo Becker.

Više informacija o kompaniji IMPULS savjetovanje potražite na njihovoj službenoj stranici.