TRŽIŠTE KAPITALA

Povratak CROBEX-a u zeleno, likvidnost potonula; dobitnik dana - Zagrebačka burza

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Utorak je na Zagrebačkoj burzi prošao s pozitivnim izvedbama glavnih dioničkih indeksa, dok je likvidnost oslabila u odnosu na prethodni radni dan. CROBEX je upisao porast od 0,1 posto, dok je njegova uža inačica CROBEX10 napredovala 0,02 posto. Od sektorskih indeksa, najviše je dobio na vrijednosti indeks građevinskog sektora, gotovo 4 posto. S druge strane jedini u crvenom je bio indeks turističkog sektora, koji je pao za 0,12 posto

Ukupno je protrgovano oko 2,4 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicom Turisthotela koja je na prometu nešto većem od 600 tisuća kuna ostvarila rast od 2,3 posto, a slijedila ju je dionica Atlantske plovidbe s prometom od 430 tisuća kuna, oslabivši 0,5 posto.

Titulu dobitnika dana osvojila je dionica Zagrebačke burze, koja je uzletjela 27,9 posto, nadomjestivši tako gubitak iz prethodnog radnog dana. Dobar dan među likvidnijim izdanjima su imale dionice Ingre i Tankerske Next Generation, koje su imale dobitke od 5,5 posto i 2,6 posto.

Negativnih izdanja nije bilo mnogo, a predvodila ih je dionica Saponije, koja je izgubila 3 posto svoje vrijednosti, a odmah iza nje bile su dionice Mon Perina i povlaštenog izdanja Končara D&ST s minusima od 1,3 posto i 0,9 posto.

Dobitnik dana: Zagrebačka burza +27,91% 22,00

Gubitnik dana: Saponia -3,01% 805,00

CROBEX: +0,09% 1.984,32

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!