DODATNE ANTIRECESIJSKE MJERE

Poskupljuju impulsi za mobitele

26.02.2009 u 17:00

Bionic
Reading

Kako se saznaje iz povjerljivih izvora, u Vladi danas predstavljene antirecesijske mjere nisu i posljednje. Vlada uskoro planira izaći s još jednim paketom mjera u kojem će najvjerojatnije biti i davanje autocesta u koncesije, uvođenje trošarina na SMS poruke i dodatno zaduživanje u inozemstvu u cilju poticanja gospodarstva

Dodatna sredstva potrebna za poticanje gospodarstva Vlada će osigurati vanjskim zaduživanjem, ali tek nakon uravnoteženja proračuna.

Vladin izvor navodi da se razmatra mogućnost davanja postojećih autocesta u koncesije, ali i onih koje se tek planiraju izgraditi. Time bi se pribavila sredstva za ublažavanje proračunskog deficita. Također, moguće je i uvođenje trošarina na impulse u mobilnoj telefoniji, usprkos protivljenju telekom operatora.

Državne tvrtke će, osim značajnih ušteda na troškovima, morati reorganizirati nabavu tako da sve što je moguće nabavljaju od hrvatskih tvrtki.

Povjerljivi Vladin izvor tvrdi da Vlada ne razmišlja o reformi poreznog sustava jer je preporuka svih ekonomskih stručnjaka da ovo nije pravo vrijeme za takve poteze.