SUNČANE ŠUME

Popijačeva supruga direktorica Andabakove tvrtke

jako andabak

jako andabak

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ivo Ravlić

Jako Andabak, jedan od većinskih dioničara Hajduka i predsjednik uprave Koncerna Sunce, širi poslovno carstvo i na Slavoniju, gdje je registrirao novu tvrtku za gospodarenje šumama, koju će voditi Marina Popijač, supruga ministra gospodarstva

Andabak je početkom godine na Trgovačkom sudu u Osijeku registrirao novu tvrtku Sunčane šume d.o.o. za gospodarenje šumama sa sjedištem u Đakovu, piše Večernji list. Osnovane s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna, Sunčane šume, među ostalim, mogu obavljati i djelatnosti gospodarenja lovištem i divljači, proizvodnje i uvoza božićnih drvaca, ugostiteljstva, turizma, cateringa, smještaja, sportsko-rekreativnih i pustolovnih aktivnosti... Andabak je jedini osnivač, a članica uprave, odnosno direktorica novoosnovane tvrtke, jest Marina Popijač, supruga ministra gospodarstva Đure Popijača, koja je inače magistrica šumarstva. Do 2006. godine radila je u Hrvatskim šumama, a trenutačno je i direktorica Deko-kamena iz Rakitja za proizvodnju dekorativnih zidnih obloga, usluge i trgovinu.

U javnosti se nagađa kako je Andabak u Slavoniji u vlasništvo upisao čak 17.000 hektara šume, od čega je većina bila u vlasništvu Đakovačke nadbiskupije. No, Andabak kaže kako je zasad uknjižio tek nešto više od 600 hektara u vlasništvo. Zemlju je kupio od više privatnih vlasnika, pa i dio od Đakovačke nadbiskupije, a u planu mu je 2000, a ne 17.000 hektara.

– Zasad planiram kupovati šume i upravljati njima. Ovoga trena otvorene su mnoge opcije što ću dalje, koje uključuju zapošljavanje od 10 do 20 radnika u različitim djelatnostima, no sve je još daleko od ozbiljnog projekta – kaže Andabak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi