IZMJENE ZAKONA

Pomorcima beneficirani staž i porezne olakšice

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.07.2010 11:41
  • Objavljeno 16.07.2010 u 11:00
brod porinuće

brod porinuće

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Zunic

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priprema izmjene Pomorskog zakonika kojima će se uvesti beneficirani staž za sve hrvatske pomorce i sustav poreznih olakšica za brodare po uzoru na EU te riješiti određene poteškoće nastale u provedbi socijalne reforme za pomorce

Najavio je to državni tajnik za more Mario Babić na Skupštini Mare Nostrum - Udruge hrvatskih poslodavaca-brodara u međunarodnoj plovidbi koja je jučer izabrala novo vodstvo.

Za novog predsjednika Skupštine izabran je Dragutin Pavletić, direktor Uljanik plovidbe iz Pule, a za zamjenika Ante Maras, direktora Jadranskog pomorskog servisa iz Rijeke.

Na kraju dvogodišnjeg mandata bivši predsjednik Skupštine Mare Nostrum Stjepan Papić, predsjednik Uprave splitskog Jadroplova, kazao je da hrvatski brodari još uvijek osjećaju svjetsku financijsku krizu te da se ne naslućuju konkretniji znakovi oporavka, što znači da im i dalje predstoje poteškoće u poslovanju.

Papić je istaknuo zadovoljstvo što se nakon dugog razdoblja na sivoj listi hrvatska zastava od ove godine nalazi na bijeloj listi Pariškog memoranduma, čime je ostvaren napredak u poboljšanju kvalitete brodova pod domaćom zastavom. Nazočni su se složili da je ovaj uspjeh ostvaren kao rezultat Akcijskog plana za unaprjeđenje statusa hrvatske zastave koje su provodili brodari, Ministarstvo i Hrvatski registar brodova.

Također, izrazio je zadovoljstvo na potporama koje Vlada daje za izgradnju brodova za hrvatske brodare te se na kraju zahvalio na jako dobroj suradnji koju brodari imaju s resornim ministarstvom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi