sastanak s premijerom

Poletajev nakon sastanka s Plenkovićem: Podignut ćemo vrijednost Fortenove, ali hitno moramo refinancirati dug

03.04.2019 u 10:54

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković primio je članove Upravnog odbora Fortenova grupe, na čelu s predsjednikom Maximom Poletajevim. Uz premijera Plenkovića na sastanku su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Nakon sastanka, medijima se obratio premijer. Podsjetio je na događaje od izbijanja krize u Agrokoru. 'Dvije godine nakon, možemo reći da je proces Izvanredne uprave uspio te da smo učinili veliko postignuće u pravnom i poslovnom smislu', kazao je Plenković.

'Izdržali smo sve napade i pritiske koji su bili upućivani ka ovom procesu... Želim zahvaliti i Fabrisu Perušku i Ireni Weber, i Anti Ramljaku koji je bio prvi povjerenik i posebno Martini Dalić tadašnjoj potpredsjednici Vlade koja je dala najveći angažman i doprinos, kao i kolegama ministrima', rekao je Plenković te zaključio:

'Želimo da Fortenova posluje uspješno i u Hrvatskoj i u regiji. Upoznali smo se danas s novim članovima upravnog odbora, s izvršnim direktorima, s novim ljudima u ovom procesu. Svi donose nova znanja koja će staviti u funkciju poboljšanja rada komopanije', rekao je Plenković.

Poletajev je zahvalio svim radnicima, ali kupcima koji kupuju i koji su kupovali Agrokorove proizvode tijekom krize.

'Izvanredni povjerenik je napravio veliki posao u jako kratkom vremenu. Mi smo posvećeni poslu u Hrvatskoj i dignut ćemo vrijednost ove kompanije. Želimo bolje razumjeti kompaniju, više nas zanima budućnost kompanije, više neće biti nikakvih istraga', rekao je Poletajev.

Sada je hitno refinancirati roll-up kredit od milijardu eura, dodao je i nada se kako će rješenje za taj problem naći do ljeta.

Peruško je kazao da je kompanija, koja je bila u bankrotu vraćena u život i posluje uspješno. 'Moramo refinancirati dug, na tome radimo. Uz pomoć nove uprave radit ćemo na povećanju profitabilnosti kompanije kako bi omogućili održivost Fortenova grupe', rekao je pak Peruško.

Maksim Poletaev kod Andreja Plenkovića Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Plenković je dodao da nakon kraja izvanredne uprave, nova odgovornost na direktorima Fortenove. 'Država je svoju odgovornost konzumirala', rekao je Plenković.

Upitan je li roll-up kredit Agrokoru dobar poslovni potez i kako ocjenjuje ulogu Ante Ramljaka, Poletaev je poručio kako se trebao okrenuti budućnosti. 'Martina Dalić je odigrala veliku ulogu u cijelom procesu, ali posao je sad gotov'.