ZELENO GOSPODARSTVO

Pokrenuta kampanja Invest in Green Croatia

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.09.2011 14:52
  • Objavljeno 05.09.2011 u 14:46
Ekologija zemlja svijet zeleni

Ekologija zemlja svijet zeleni

Izvor: Sipa Press / Autor: GILE MICHEL

Savez za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Zagreba, i Nacionalni informativni centar o investicijskom ulaganju u energiju i okoliš te srodnim pitanjima Europske unije danas su pokrenuli petogodišnju nacionalno-međunarodnu kampanju Invest in Green Croatia, priopćeno je danas iz tog saveza

Ta kampanja nastala je isključivo s ciljem aktivne promocije Republike Hrvatske kao otvorenog tržišta investicijama – investitorima i ulagačima – u smislu razvoja zelenog gospodarstva i to u svim gospodarskim aktivnostima – od uslužnih djelatnosti, istraživanja, dizajna, proizvodnje do same distribucije.

Ujedno, Savez za energetiku otvorio je i katalog investicija i ulaganja u zeleno gospodarstvo putem kojeg se mogu prezentirati investitori i ulagači te projekti za koje se investitori i ulagači traže, kaže se u priopćenju.

Podrška razvoju zelenog gospodarstva povezana je s ciljevima kohezijske politike Europske unije u stvaranju održivog razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i konkurentnosti. Otvoreno tržište za investicije i ulaganja u zeleno gospodarstvo Republike Hrvatske ključno je za stvaranje dugoročnih poslova i revitalizaciju nacionalne ekonomije te je osnova predanosti borbi protiv klimatskih promjena, navodi se u priopćenju.

Savez za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Zagreba bavi se informiranjem, promocijom i aktivnostima prilagodbe energetskim i ekološkim politikama Europske unije te razvojem zelenog gospodarstva. Djeluje i kao informativni centar o investicijskom ulaganju u energiju i okoliš.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi