BLOGER U OFANZIVI

Todorić zavapio: Premijeru, prestanite, uništit ćete Agrokor!

 • Autor: Z. K.
 • Zadnja izmjena 12.10.2017 15:42
 • Objavljeno 12.10.2017 u 15:27
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nino Strmotic/PIXSELL

Ivica Todorić objavio je još jedan blog pod nazivom 'Kako izgleda čistilište predsjednika Vlade?

Blog prenosimo u cijelosti bez izmjena.

Izvanredna uprava Agrokora stalno gura u prvi plan rezultate Konzuma d.d., vjerojatno kako netko nebi pitao za neke druge kompanije i njihove rezultate.

Slobodan sam bio napraviti procjenu rezultata nekoliko kompanija (prilog 1. pad i rast prihoda za 2017. godinu). Ovom prilikom upozoravam da se  druge kompanije i njihovi prihodi moraju uzimati u razmatranje oko analiza rezultata Agrokora, a ne samo gledati poslovanje Konzuma.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Neven Bućević/tportal.hr

Kako se iz priloga 1. vidi po procjenama koje sigurno neće značajnije odstupati, ovih nekoliko kompanija prikazuje veliki pad prometa. To s ostalim činjenicama koje ćemo predstaviti govori kako je uvođenje izvanredne uprave donijelo nevjerojatne štete Agrokor grupi. Možda netko i ne razumije što znači ovako velikim brojkama pad prihoda i prodavat će maglu, ne bi li došli u priliku pljačke.. Agrokor trgovina, Velpro centar, Konzum Sarajevo, Tisak gotovo nestaju. To je ogromna šteta za Hrvatsku i gubi se silni novac?

U prilogu 2. naglasak je na maloprodaju Agrokor grupe u 5 država:

Liderska pozicija, oko 1.800 trgovina, tradicija, vrhunska znanja zaposlenika, najbolji svjetski software i potencijal ogromne sinergije, potencijal ozbiljnog rasta…

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Neven Bučević/tportal.hr

Uz ove fascinantne brojke ogroman novac koji je uložen za ostvarenje naših vizija, misija, strategija daje kompaniji posebnu vrijednosti. Sve je to doprinijelo snazi Maloprodaje Agrokor grupe da se paralelno transformira u jednu modernu, novu trgovinu koja nimalo ne zaostaje za svjetskim trendovima. Ono što je malo poznato, veliki novac i napori uloženi su u razvoj veleprodaje koja je jedan od koraka ka novim transformacijama. A već danas upravljamo s najmodernijim online shoppingom u ovom dijelu Europe.

 • +21
 • +18

Ivica Todorić

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Agrokor ima najjaču distribuciju u državi i moderne distributivne centre, koji se pripremaju za distribuciju dronovima. Ukupna maloprodaja Agrokor grupe je oko 5,5 milijardi eura prometa, a u bliskoj budućnosti može doseći i 10 milijardi eura. Ako u odnosu na promet maloprodaja Agrokor grupe vrijedi cca 4 milijarde eura, za 2-3 godine bi vrijedila 7 do 10.

Gospodine predsjedniče Vlade, ove snage i vrijednosti, vrijednost retaila i njegovu perspektivu dramatično uništavate, a ako ne prestanete, sve ćete uništiti. Kažete da ni jednu kunu neće platiti hrvatski porezni obveznici. Vi već sada porez preplaćen državi od strane Agrokora vraćate izvanrednoj upravi. A koliko se poreza manje uplaćuje u državni proračun? Da li je nekome jasno što se događa? Zar stvarno netko treba ovakvu hrvatsku vrijednost opljačkati i uz to uništiti dobar dio konkurentnosti hrvatske industrije.

Zvijezda i Dijamant imaju zajedničku vrijednost 100. Zvijezda bez Dijamanta ili obrnuto ne vrijedi ni 30, a vi dobro znate da ste Dijamant već gotovo izgubili.

Treće: Ledo i Frikom vrijede 100. Ledo bez Frikoma, odnosno ako i dobije nešto za Frikom, neće dobiti 20. Tko to uzima prihode?

Ja imam ponudu na stolu za Jamnicu iz drugog mjeseca ove godine. Koliko ćete vi dobiti za Jamnicu? Tko će odgovarati za ove ogromne štete? Tko će na kraju odgovarati za milijarde eura koje će hrvatsko gospodarstvo izgubiti?

Gospodine predsjedniče Vlade, ovo je realna slika vašeg čistilišta.

PRVI KVADRAT IZDVAJA

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 11

Prikaži sve
 • alexandrazbh

  12.10.2017 15:48

  Todoricu, Ti nisi nista kriv, zivio si skromno u vilama, otocima i palacama, lovio si divlje zivotinje i zaduzivao se na milijarde racunjuci da ce se narod okoristiti i sad Te ne postuju, stvarno sramota, takvog neumornog radnika, tvoji radnici su siroke suke ca su radili zabadav da Ti stvore...

 • kami88

  12.10.2017 17:20 1 odgovora

  A kaj bi drugo hadezejovci nego uništavali, tu su doktori znanosti, gde oni dojdu tu travica više ne raste, .... fijuuuu

 • kami88

  12.10.2017 17:31 1 odgovora

  Propast je na žalost sigurna jer su hadezejovci odmah pozvali ovaj kvarni američki kvazi fond "Knighthead" koji je specijaliziran za uništavanje svega do čega dođe, ....... kriminal po zakonu, .... zna se ....

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi