PRIJAVE DO 12. KOLOVOZA

Poduzetnicima za digitalizaciju na raspolaganju bespovratne potpore od 206 milijuna kuna

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 24.06.2022 18:28
  • Objavljeno 24.06.2022 u 18:28
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je u petak poziv za bespovratne potpore za digitalizaciju, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima, za što je osigurano 206 milijuna kuna

Kako se navodi u priopćenju iz tog ministarstva, pozivom se osiguravaju sredstva za uvođenje digitalnih rješenja u poslovanje kroz ulaganja u digitalne alate i opremu za uvođenje novog načina poslovanja poduzeća, odnosno novih ili značajno poboljšanih proizvodnih postupaka, načina isporuke usluga ili organizacijskih praksi te jačanje digitalnih vještina.

Najniži pojedinačni iznos bespovratne potpore iznosi 150.000 kuna, a najviši od 750.000 kuna. Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća s najmanje tri zaposlena na puno radno vrijeme u prethodnoj kalendarskoj godini.

Aktivnosti prihvatljive za financiranje su izrada, razvoj ili nabava digitalnih rješenja i tehnologija u svrhu digitalne transformacije poslovnih procesa ili proizvodnje, implementacija, prilagodba ili integracija digitalnih rješenja i tehnologija, te jačanje digitalnih vještina zaposlenika povezanih s prethodno navedenim aktivnostima.

Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga, ističu iz ministarstva te pojašnjavaju kako to znači da je određen krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga, a po njegovom isteku započinje postupak dodjele kojim se omogućava natjecanje između svih podnesenih projektnih prijedloga na temelju kvalitativnih aspekata.

Razdoblje zaprimanja prijava bit će od 1. srpnja do 12. kolovoza 2022., a projekte će po zatvaranju poziva evaluirati HAMAG – BICRO, što će rezultirati sastavljanjem bodovne rang-liste i donošenjem odluka o financiranju, zaključuje se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!