strateški pravac

Podravka ove godine planira otkupiti 40 tisuća tona pšenice

19.06.2018 u 16:50

Bionic
Reading

Podravka ove godine planira otkupiti 40 tisuća tona pšenice, istaknuto je u utorak na stručnom skupu 'Dan polja pšenice', na kojem je predstavljena strategija razvoja poljoprivredne proizvodnje za potrebe te prehrambene kompanije

Cilj tvrtke je do 2022. godine ostvariti stopostotni udio domaće sirovine u gotovim proizvodima, što uključuje i planove o povećanju otkupa pšenice, kao i aktivan rad na unapređenju suradnje s kooperantima i domaćim OPG-ovima.

Direktor sektora poljoprivreda Zdravko Dimač, prilikom predstavljanja strateških pravaca razvoja poljoprivredne proizvodnje za potrebe Podravke, istaknuo je da se tvrtki sustavno radi na unapređenju proizvodnje, suradnje s dosadašnjim kooperantima te njenom proširenju i na nove kooperante i proizvođače.

"Pratimo kapacitete tržišta, zahtjeve naših potrošača te sukladno tome planiramo našu proizvodnju i otkup pšenice. Ove godine planiramo otkupiti 40 tisuća tona pšenice od čega će 10 tisuća tona pšenice biti za potrebe naše tvrtke Žito Ljubljana", poručio je Dimač.

Podravka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Podravka

Iz Podravke napominju da cijena otkupa pšenice još nije formirana, no da kompanija proizvođačima nudi dodatne pogodnosti koje se isplaćuju uz definiranu tržišnu cijenu. Dodaci iznose 0,03 kune po kilogramu za ugovorenu proizvodnju, 0,01 kunu za kilogram za predanih više od sto tona pšenice, 0,02 kune po kilogramu za predanih više od 200 tona, 0,03 kune po kilogramu za predanih više od 300 tona te 0,04 kune po kilogramu za predanih više od 500 tona.

Uz navedeno, udaljenim proizvođačima Podravka participira i u dijelu transportnih troškova.

Podravka je i ove godine obilježila početak žetve pšenice organizacijom stručnog skupa „Dan polja pšenice“ na kojem su se okupili znanstvenici, stručnjaci i lokalni proizvođači pšenice i razmijenili znanja i iskustva.