u pogonu od 2024.

Počinje gradnja 48 milijuna eura vrijednog Podravkinog logističko-distributivnog centra

28.03.2023 u 13:43

Bionic
Reading

Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici. Riječ je o jednoj od najvećih kapitalnih investicija u povijesti kompanije vrijednoj 48 milijuna eura od koje se očekuje da će zadovoljiti predviđeni rast prodaje, odnosno potrebu za skladišnim prostorom.

Budući logističko-distributivni centar prostirat će se na 26.000 četvornih metara, odnosno, kako je rekla predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, bit će površine tri nogometna igrališta.

"Novi centar bit će izgrađen po najmodernijim tehnološkim i softverskim trendovima u svijetu. Podravka će sa sadašnjih osam distributivno-logističkih mjesta ovim projektom imati jedan objedinjeni s mogućnošću daljnjeg proširenja", rekao je direktor Sektora logistike Gordan Drnas.

Centar bi trebao početi s radom u studenom 2024. godine, a za izvođača radova odabrana je tvrtka Radnik Križevci.

Martina Dalić je svečano obilježavanje početka radova iskoristila da se obrati radnicima kako bi najavila promjenu načina utvrđivanja plaća i nagrađivanja radnika. Istaknula je da dosadašnja praksa nije suvremena, primjerena okolnostima, veličini i snazi kompanije kao što je Podravka.

"Tijekom proteklih sastanaka obećala sam da će se sadašnja tarifa koja je napravljena 1997. godine modernizirati i uskladiti sa suvremenim praksama. Pripreme smo završili te ćemo sljedećih mjeseci zajedno vrlo intenzivno razgovarati i objasniti kako i na koji način bismo tarifu uspostavili", rekla je Dalić.

Najavila je da će se idući tjedan održavati zborovi radnika na kojima će biti riječi i o novom obračunu plaća i sustava nagrađivanja.

Istaknula je da promjenom tarife ni jedan zaposlenik neće primiti "ni cent nižu plaću".