virtualna konferencija

Počeo Telekom Tech Grounds: 'Stvaramo budućnost u ovim teškim vremenima, digitalizacija je ključna za naš uspjeh'

28.06.2021 u 10:41

Bionic
Reading

Danas je počeo Telekom Tech Grounds, virtualna konferencija u organizaciji Deutsche Telekoma (DT) na kojoj će biti otkrivene tehnologije budućnosti koje će postaviti trendove u pandemijskim i postpandemijskim vremenima

Bogati program konferencije obilježen je tehnologijom fokusiranoj na čovjeka, korisničko iskustvo, održivost i inkluziju.

Na konferenciji će nastupiti brojni tehnološki vizionari našeg doba poput neuroznanstvenice Poppy Crum, istraživača Bertranda Piccarda, motivacijskog govornika Simona Sineka i profesora Franka Fitzeka.

Konferenciju koja se održava u proširenoj stvarnosti otvorila je Claudia Nemat, članica Uprave DT-a za tehnologiju i inovacije, koja će kasnije u ponedjeljak predstaviti DT-ove digitalne inovacije za poduzeća, kućne urede i mreže, uz što će objasniti kako će kompanija posvetiti održivosti.

'Digitalizacija je jedini put u klimatski neutralan svijet', istaknula je uvodno Nemat i prepustila riječ Timotheusu Höttgesu, glavnom izvršnom direktoru DT-a.

On je poručio kako je budućnosti digitalna, što je ujedno središnja točka strategije DT-a.

'Imamo jasnu viziju, gradimo budućnost na povezivosti, cloudu i automatizaciji. To će stvoriti više fleksibilnosti, želimo se maknuti od monolitnih mreža i stvoriti jednu novu atmosferu', poručio je Höttges.

Pojasnio je da nova atmosfera mora biti usmjerena prema korisniku i njegovu krajnjem iskustvu, a jedan primjer takvog 'novog svijeta' je i konferencija Telekom Tech Grounds, gdje se korisnici, iako nisu fizički zajedno, mogu susresti u proširenoj stvarnosti.

'Donosimo inovacije u home office svim ljudima diljem svijeta, idemo stvoriti budućnost u ovim teškim vremenima, možemo biti zajedno, iako nismo zajedno', zaključio je.