bankarska revolucija

Plaćanje beskontaktnim karticama sve popularnije u Hrvatskoj

17.09.2018 u 10:52

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je zabilježen značajan rast beskontaktnog plaćanja. U prvih osam mjeseci ove godine provedeno je 90 posto više beskontaktnih transakcija nego u istom razdoblju lani, prema novom istraživanju kompanije Mastercard

Osim u Hrvatskoj, ovaj način plaćanja popularan je diljem Europe s povećanjem beskontaktnih transakcija za 97 posto u odnosu na prošlu godinu. Na više od 15 europskih ključnih tržišta, među kojima se nalaze tržišta Hrvatske, Danske, Grčke, Mađarske, Nizozemske, Poljske i Rusije, beskontaktne transakcije čine više od 50 posto svih transakcija provedenih u trgovinama.

Poljska se nalazi na prvom mjestu s više od 80 posto beskontaktnih transakcija u ovoj godini.

Ovi rezultati jasno pokazuju kako je Europa predvodnik u beskontaktnoj revoluciji. Također, raste povjerenje pa tako sve više korisnika smatra da je beskontaktna tehnologija jednako sigurna ili sigurnija od klasičnih oblika plaćanja.

Ovaj sustav plaćanja najpopularniji je u sustavu prijevoza, koji potiče rast beskontaktnih transakcija diljem Europe. Broj korisnika koji se služe beskontaktnim načinom plaćanja u javnom prijevozu stalno raste.

  • +5
Plaćanje karticom Izvor: Profimedia / Autor: N.N.