SKANDAL NA PLESU

Plaća ga država, a radi za srpskog tajkuna

09.12.2010 u 12:29

Bionic
Reading

Tonči Peović, osim što je direktore Zračne luke Zagreb, direktor je i u privatnoj tvrtki Star Let registriranoj u Sloveniji, a u suvlasništvu srpskog tajkuna Miroslava Miškovića, otkrio je Business.hr.

Uz to što je u evidentnom sukobu interesa jer se obje tvrtke bave zračnim prometom, Peović za poslove slovenske firme, koristi službeni mobitel koji mu plaća Zračna luka Zagreb – tvrtka u većinskom vlasništvu države - odnosno hrvatski porezni obveznici!

Problematično je i to, piše Business.hr, kako se Peović kao direktor zračne, prije Dubrovnik, a sada Zagreb, odnosi prema Peoviću direktora aviokompanije Star Let. Aviokompanije koriste usluge zračnih luka, za što plaćaju naknadu, pa se postavlja pitanje kako se Zračna luka Zagreb odnosi prema avionu tvrtke Star Let kad on sleti na Pleso.

Star Let bavi se poslovnim letovima, a osnovana je u Sloveniji 2005. godine kapitalom srbijanske korporacije Delta te hrvatske Spectator grupe, koja se, među ostalima, uvoznik u Hrvatsku luksuznih jahti i automobila.

U slovenskom registru tvrtki kao osnivači Star Leta s temeljnim kapitalom od 8.763 eura, piše Business.hr, navode se Marko Mišković, sin vlasnika Delte Miroslava Miškovića, te Uroš Goleš, direktor tvrtke Spectator Solis Navtika, ljubljanske podružnice Spectator Solis, jedne od tvrtki u Spectator grupi.