sigurnost prije svega

Pevex uvodi termalne kamere, pogledajte što će napraviti s kupcima koji imaju povišenu temperaturu nakon što se aktivira tihi alarm

  • Autor: T. O.
  • Zadnja izmjena 07.05.2020 09:34
  • Objavljeno 07.05.2020 u 09:34
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Carlos Tischler / Shutterstock Editorial / Profimedia

Visokotehnološki sustav zaštite koje su uvele tek neke bolnice u Hrvatskoj i to pretežno zahvaljujući donacijama, PEVEX je postavio u svoje prodajne centre. No ne kako bi spriječio ulaz kupcu s mogućim simptomom, nego kako bi ga zaštitio dodatnom opremom, poručuju iz Pevexa

Pevex je kao dodatnu pomoć za zaštitu od širenja koronavirusa na ulaze svojih prodajnih centara instalirao termalne kamere, a kako poručuju iz te trgovačke kompanije, kamere će raditi po principu live streaminga, bez pohrane snimki.

Dodaju kako je mogućnost termalnog snimanja je dobrovoljna za kupce i ako ga ne žele, slobodno se mogu obratiti zaposlenicima Pevexa na ulazu u prodajni centar.

Kamere rade na način da u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Ako kamera snimi povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm. Čak ni tada kupac neće biti spriječen obaviti kupnju, tvrde u Pevexu, već će na diskretan način biti informiran o povišenoj tjelesnoj temperaturi kao jednom od mogućih simptoma bolesti COVID-19, sve u svrhu poduzimanja dodatnih mjera kako bi zaštitio svoje zdravlje i zdravlje drugih, jer će mu Pevex za obavljanje kupnje, uz dezinficijens, osigurati i zaštitnu masku te rukavice.

‘Čuvajmo naše zdravlje i zdravlje naših bližnjih.’, poručili su iz tvrtke kupcima u vezi uvođenja najsuvremenije tehnologije za zaštitu od pandemije.

  • +2

Pevex

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

‘Pevex je odmah po izbijanju pandemije bio spreman pružiti maksimalnu zaštitu naših kupaca i djelatnika, a ovo je samo jedan od pokazatelja te namjere. Iako se situacija s pandemijom smiruje, posebice u Hrvatskoj, mi ćemo i dalje biti iznimno fokusirani na zaštitne mjere kako bi se naši kupci i zaposlenici osjećali potpuno sigurno’, poručio je predsjednik uprave Pevexa Jurica Lovrinčević.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!