poruka vladi

Pevex traži da se ne zatvaraju trgovine građevinskog materijala: Poduzetnicima i obrtnicima treba se omogućiti nesmetan rad, a za naše zaposlenike osigurali smo šest plaća!

18.03.2020 u 09:08

Bionic
Reading

Asortiman koji Pevex prodaje u svojim maloprodajnim trgovinama od vitalne je važnosti za smanjenje vala epidemije Covida 19 na građevinski sektor. To se posebno odnosi na male poduzetnike i obrtnike kojima je potrebno omogućiti nesmetan nastavak rada. U ovom trenutku tvrtka Pevex surađuje s preko 83.000 pravnih subjekata, ističe se u priopćenju iz te kompanije

'Također, smatramo kako se ne smijemo zavaravati mišlju da će država moći odgovoriti brojnim zahtjevima koji bi omogućili gospodarski oporavak. Poučeni dosadašnjim iskustvom, svjesni smo da se najviše lomi preko malog gospodarstva i to najrizičnijeg sektora - građevine. On već i sada nosi teret većinskog vlasnika u iznosu loših kredita, kao i najvećeg zaostajanja za prosjekom Europske unije u produktivnosti rada', stoji u priopćenju.

Čak i u nedostatku radne snage te negativnim kretanjem na tržištu rada prednjači pred svim drugim sektorima te upravo zato smatramo da bi njegovo dodatno ograničavanje bilo neoprostivo. Sve navedeno prepoznala je i Njemačka te je od zabrane rada, uz samoposluge, ljekarne, prodavaonice napitaka, drogerije i trgovine za kućne ljubimce, izuzela centre za prodaju građevinskog materijala, kao i trgovine kućnih potrepština.

'Tvrtka Pevex neće otpuštati djelatnike, pa čak i ako se pojedina trgovina zbog pojave virusa zatvori. Za naše smo radnike osigurali isplatu neto plaća za šest mjeseci te smo trenutno usmjereni na dodatno jačanje mjera kojima smanjujemo socijalne kontakte uz sada već pojačane higijenske protokole na svim rizičnim lokacijama', ističe se u priopćenju kojeg potpisuje Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa.