GRCA U DUGOVIMA

Pevec rasprodaje svoje trgovine?

pevec

pevec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Danijel Soldo

Hrvatski trgovački lanac Pevec grca u dugovima i za neke svoje prodajne centre traži kupce

Jedan poznati trgovac potvrdio je Novom listu da su mu za kupnju ponuđena dva Pevecova prodajna centra, od kojih je jedan u Rijeci. Pozivajući se na nekoliko sugovornika, koji surađuju s Pevecom i dobro su upoznati sa stanjem u toj tvrtki, ove novine prognoziraju da će taj trgovački lanac, ako uskoro ne nađe kupca, pojesti dugovi i da će nestati s tržišta. Navodno Pevec pokušava prodati svoje prodajne centre posredno, putem svojih vjerovnika, jer su im nekretnine praktički jedina imovina koja im je ostala. Dakle, i prodajni centri, a i skladište su poluprazni, jer su im dobavljači blokirali isporuku robe dok im ne plate dugove. Uprava Peveca potvrdila je da se tvrtka nalazi u problemima.

'Zbog pada prometa i smanjene kupovne moći građana Pevec smanjeno naručuje robu i to je u ovom trenutku jedina informacija koju možemo dati', poručili su iz Peveca.

Primjerice, riječka tvrtka Agro Rijeka je zbog nekoliko stotina tisuća kuna potraživanja obustavila isporuku robe Pevecu. Slično je i s tvrtkom Ferro Tehna, a Pevec je dužan i Gorenju, što je potvrdio direktor Gorenja u Hrvatskoj Jan Štern. Iz Agrokora su rekli da nisu obustavili isporuke robe Pevecu.

Tvrtka Pevec osnovana je 1990. godine kao trgovina alata za poljodjelstvo i uređenje okućnica te rezervnih dijelova za poljoprivredne strojeve. Zaposlenika je bilo dvoje, Višnja i Zdravko Pevec, a prodavaonica se nalazila u garaži obiteljske kuće u Bjelovaru.

O strelovitom rastu ove tvrtke svjedoči i podatak da je krajem 2007. godine tvrtka Pevec imala tri tisuće zaposlenika i ukupni promet veći od 400 milijuna eura. Danas Pevec ima dvadesetak prodajnih mjesta i više od četiri tisuće zaposlenika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi