NOVE BENZINSKE POSTAJE

Petrol zapošljava 300 ljudi

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 16.06.2010 13:30
  • Objavljeno 16.06.2010 u 13:30
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Grupa Petrol u idućih pet godina u razvojne projekte planira uložiti 428 milijuna eura, od čega će u hrvatsko tržište investirati oko 75 milijuna eura, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Grupe Petrol Aleksander Svetelšek

Do 2014. godine Petrol će povećati broj benzinskih postaja u Hrvatskoj sa sadašnjih 75 na 100 postaja, te dodatno zaposliti 300 radnika, a nove postaje gradit će se u Zagrebu, Zadru, Poreču, Splitu, Rijeci, Puli itd.

U našoj poslovnoj strategiji fokusirali smo se na kvalitetu, želimo postati najkvalitetnijom naftnom kompanijom u Hrvatskoj, te među prve tri prema tržišnom udjelu, naglasio je Svetelšek.

U sklopu takva plana, Petrol od 1. srpnja na svojim crpkama započinje prodaju nove generacije goriva najviše kvalitete, i to od najboljih svjetskih kompanija kao što su Total, BP, Shell, ENI, Lukoil i sl.

Osim trgovine naftom tvrtka je počela širiti posao i na energetsku djelatnost, koja uključuje prodaju i distribuciju prirodnog i ukapljenog naftnog plina, topline i električne energije.

Početkom lipnja Petrol je postao vlasnikom 51 posto drniškog Jadranplina, tvrtke za skladištenje, punjenje i trgovinu plinom koja posjeduje 1000 prostornih metara skladišnog prostora za ukapljeni naftni plin i punionicu plinskih boca.

Akvizicijom Jadranplina želimo postati relevantnim igračem na području veleprodaje ukapljenog naftnog plina, jer kapaciteti skladišta i punionice imaju potencijal rasta prodaje s današnjih 4500 tona na 20.000 tona godišnje, napominje Svetelšek.

Također planiraju do 2014. osigurati skladišne kapacitete duž obale, u Zadru, Šibeniku i Pločama, kako bi omogućili opskrbu hrvatskog tržišta naftom i plinom iz jadranskih luka.

Takva strategija trebala bi do 2014. osigurati Petrolu rast čistih prihoda od prodaje na hrvatskom tržištu za 50 posto, rečeno je na konferenciji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi