POTVRĐENA NAGODBA

Peruško sretan s odlukom suda. Iz Adrisa poručili: Ovo je izazov za nabolje pravne stručnjake

26.10.2018 u 17:44

Bionic
Reading

Povodom Rješenja o potvrdi Nagodbe Visokog trgovačkog suda izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber dali su izjavu za medije

Nakon pravomoćne odluke Visokog trgovačkog suda, Peruško i Weber napominju da se sada može započeti proces implementacije nagodbe.

''U cijelosti je potvrđena zakonitost postupka izglasavanja nagodbe. Zadovoljni smo'', rekao je Peruško, prenosi Dnevnik.hr.

''Odluka je potvrda našeg uvjerenja da radimo iskreno i zakonito i to je razlog za naše zadovoljstvo. Sretni smo što je nagodba postala pravomoćna jer možemo početi proces implementacije'', rekla je Weber dodajući da je s današnjim danom ispunjen najvažniji uvjet za početak implementacije nagodbe koji će se odvijati sljedećih nekoliko mjeseci.

''Obim posla je velik. Pričamo o kompleksnom procesu koji je u završnoj fazi'', kazala je Weber.

  • +9
Fabris Peruško i Irena Weber Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Podsjetimo, Visoki trgovački sud u Zagrebu u petak je objavio rješenje kojim je odbio ili odbacio 86 žalbi Agrokorovih vjerovnika - jedan vjerovnik žalbu je povukao - vezanih uz rješenje Trgovačkog suda s početka srpnja, a kojim je potvrđena nagodba vjerovnika u postupku izvanredne uprave nad Agrokorom.

Iz Adris grupe,  koja je uložila žalbu, komentirali su odluku Suda: ''Legalisti smo. Poštovat ćemo odluku suda. Ovo je pravni izazov zanimljiv ponajboljim pravnim stručnjacima. Prepustit ćemo ga njima, a mi ćemo se, kao i dosad, krajnje usredotočiti na svoje poslovanje.''