RASTE DOBIT

Peruško: Gotovo je sa zatvaranjem prodavaonica Konzuma

24.10.2018 u 20:22

Bionic
Reading

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško za HRT-ov središnji Dnevnik komentirao je ovogodišnje rezultate koncerna. "Zadovoljni smo jer izlazimo iz poslova koji nam ne donose profit, zato prihodi padaju", kazao je

"Naša vertikala prehrane ostvarila je više od milijardu kuna dobiti u ovih devet mjeseci. Naša maloprodaja, Konzum, ostvarila je više od 250 milijuna kuna operativne dobiti. To nam daje za pravo da kažemo da ćemo ovu godinu završiti s dobrim rezultatima", izjavio je Peruško. Dodao je da trenutačno traju i pripreme za implementaciju i restrukturiranje.

Na pitanje kada će slijediti pravi koraci, Peruško je rekao da se oni već događaju. "Fokus je na tome da ostvarimo rezultate na područjima koja su vezana uz sinergiju cijele grupe. U prošlosti te sinergije nije bilo moguće ostvariti jer nije bilo volje, ali ni mogućnosti jer se sama grupa financirala na način da je koristila sve svoje dionike koji su bili vezani uz Agrokor i u tim uvjetima to nije bilo moguće implementirati. Tim koji radi na tome već je poodmakao u svojim aktivnostima. Drugi dio vezan je za implementaciju nagodbe koji trenutačno radi 90-ak ljudi. Idućih tjedana priključit će se još nekih 250 ljudi."

Govoreći detaljnije o koracima u maloprodaji, Peruško je kazao da je sa zatvaranjem poslovnica gotovo. "Ostali dijelovi kompanije djeluju pozitivno. Imamo još jako puno prostora za poboljšanja koja su vezana za unutarnje efikasnosti. Na tome ćemo raditi", dodao je Peruško.

  • +6
Ročište o nagodbi u Agrokoru Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Istaknuo je i da je budućnost Agrokora na neki način definirana i u samoj nagodbi. "Ono gdje ima prostora i na što ćemo se fokusirati je da standardiziramo svoje interne procedure. To je vertikala same maloprodaje koja ostvaruje preko 4,5 milijarde prihoda. Vertikala prehrana ima izvrsne brendove. Oni su se pokazali da su sposobni nositi se na tržištu, da imaju jako dobre tržišne udjele. Ono gdje imamo prostora u toj vertikali je mogućnost da tu bazu iskoristimo za izvoz. Naša treća vertikala je poljoprivreda.

Agrokor je najveći poljoprivredni proizvođač u Hrvatskoj. Ima preko pola milijarde eura prihoda. Ono gdje moramo raditi na srednjoročnom dijelu je da se fokusiramo na dva ili tri segmenta na kojima moćemo biti značajn europski igrač, jer u lokalnim uvjetima nemamo mogućnost da nastavimo dalje", kazao je među ostalim izvanredni povjerenik za Agrokor u središnjem Dnevniku HRT-a.