okružio se bankarima

Peruško: Nagodbu u Agrokoru ometa psihoza u javnosti, ali i 'taktička' osporavanja

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 15.05.2018 11:20
  • Objavljeno 15.05.2018 u 09:23
Fabris Peruško s članovima vjerovničkog vijeća

Fabris Peruško s članovima vjerovničkog vijeća

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Fabris Peruško, izvanredni povjerenik za Agrokor, te članovi privremenog vjerovničkog vijeća u utorak ujutro dali su izjavu o napretku postizanja vjerovničke nagodbe. Zanimljivo, u samom pozivu na konferenciju za medije iz Agrokora su se ogradili time kako nakon izjave novinari neće moći postavljati pitanja, no od toga su na kraju odustali

'Predstavnici vjerovničkog vijeća rade na dovršetku teksta nagodbe, koji će se objaviti svim vjerovnicima sljedećeg tjedna. Koristimo ovu priliku da se predstavnici vjerovnika obrate javnosti slijedom svih događaja. Tu su Marica Vidaković, Pavo Mišković iz Zabe, Dijana Nikolova iz VTB-a i Sergej Volk iz Sberbanka', rekao je Peruško.

'Kreditori Agrokora su posudili velik novac. Fokusirani smo na nagodbu koja će biti fer za sve vjerovnike. Privremeno vjerovničko vijeće predstavlja sve vjerovnike i vjerovnici plaćaju sve troškove savjetnika. Troškovi su visoki, ali su i potrebni da se završi ovaj proces', rekao je predstavnik fonda Knighthead.

Marica Vidaković iz Kraša poručila je kako je kriza u Agrokoru iza nas, a likvidnost društva uredna: 'Sve što treba imati uredan poslovni svijet imamo u slučaju Agrokora. U samom smo finišu, dobro je završilo kako je moglo završiti da se nije interveniralo i da se nije spriječila sistemska kriza', rekla je.

  • +3

Fabris Peruško dao je izjavu za medije vezanu uz tijek postizanja nagodbe

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Molim sve koji na bilo koji način mogu pomoći kako bi se stvorili uvjeti za završetak ovog procesa da nam omoguće da zaštitimo svoje poslovne interese', zaključila je Vidaković.

'Ovo je proces koji vode vjerovnici. Mi ga vodimo i ne pomaže psihoza koja se stvara u javnosti. To usporava tijek procesa. Velik problem su osporavanja iz taktičkih razloga i njihova svrha je onemogućavanje procesa. To ga u svakom slučaju usporava. Isto tako, ako govorimo o vjerovničkom vijeću, stvara se mišljenje da je njegovo neimanje velik problem jer zakon omogućava da se donese nagodba s privremenim vijećem', rekao je Peruško.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!