NIŽE ZA 0,25 POSTO

PBZ smanjuje kamatne stope na stambene kredite

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.03.2011 16:13
  • Objavljeno 11.03.2011 u 16:07
pbz

pbz

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Jasna Marcelic

Privredna banka Zagreb odlučila je da će od 1. svibnja ove godine smanjiti kamatne stope na postojeći portfelj korisnika stambenih kredita za 0,25 postotnih bodova i to na stambene kredite odobrene po standardnim uvjetima uz promjenjivu kamatnu stopu uz valutnu klauzulu u švicarskim francima i eurima

Također, banka će smanjiti i kamatne stope na nove plasmane stambenih kredita za 0,25 postotnih bodova, priopćeno je danas iz PBZ-a.

Banka nudi i posebne stambene kredite za mlade (do 40 godina) uz osiguranje potraživanja s postupnom otplatom glavnice kroz četiri otplatna razdoblja, kod kojih kamata u prvom otplatnom razdoblju iznosi 4,99 posto, a potom 5,50 posto promjenjivo, bez naknade u akcijskom razdoblju.

Također uvodi i nove PBZ energo kredite, stambene kredite kojima se financira kupnja ili gradnja energetski efikasnih objekata ili ugradnja energetske opreme uz kamatnu stopu od 4,50 posto fiksno za prve dvije godine, te 5,94 posto, promjenjivo, za ostatak perioda otplate, bez naknade u akcijskom razdoblju. U posebnoj akciji tijekom svibnja banka snosi i trošak procjene nekretnine za klijenta.

PBZ energo krediti se mogu koristiti u iznosima od 2.000 do 15.000 eura s otplatom do 15 godina za poboljšanje energetske učinkovitosti na postojećem objektu ili u iznosima od 10.000 do 350.000 eura s otplatom do 30 godina za kupnju ili izgradnju energetski učinkovitog objekta.

Iz PBZ-a navode da, uz ostalo, uvode i nove studentske kredite s nižim kamatama te potrošačke kredite uz American Express karticu s kamatom nižom za 1 postotni bod.

Podsjećaju da u posljednje tri godine, u doba gospodarske krize, PBZ nije povećavala kamatne stope na stambene kredite u otplati, a od početka studenog lani snizila je kamatne stope na kredite u švicarskim francima za 0,35 postotnih bodova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi