zlatan savjet

Ovo i Google voli: Pogledajte taktiku koja uspijeva na svakom razgovoru za posao

12.05.2023 u 14:47

Bionic
Reading

Bivši Googleov regruter Nolan Church otkrio je što je najbolje što možete napraviti na razgovoru za posao, a što ne dolazi u obzir nikada

Nolan Church više od desetljeća skuplja talente za velike tvrtke poput Googlea i DoorDasha. Kao dugogodišnji regruter doživio je sve i svašta. Ono što mu najviše smeta je, kaže, kad kandidat glumi tijekom intervjua. 'Jasno se vidi da ti ljudi uvijek iznova ponavljaju iste odgovore', dodaje. A možda se previše fokusiraju na kvantitetu u odnosu na kvalitetu. 'Govore puno, a ništa ne kažu', ističe Church za CNBC.

No postoji jedna taktika koja uvijek uspijeva. 'Od najboljih kandidata uvijek nešto naučim. I to su oni s kojima želim raditi', kaže ovaj bivši Googleov regruter. To ne znači da morate nastupiti kao profesor koji će vašeg sugovornika naučiti neku lekciju. Ako se pojavi prilika, primjerice ako vam postave pitanje o vašem iskustvu, onda je iskoristite. 'Možete reći 'Mogu li vam ispričati kratko ispričati što sam naučio na svom posljednjem radnom mjestu?', kaže Church.

A onda morate priču staviti u kontekst. Prvo opišite kakvo je vaše mišljenje bilo prije nego što ste naučili lekciju. Onda objasnite što ste naučili ili kako ste došli do te spoznaje. Detaljno opišite kako se ta spoznaja može primijeniti na vaš sadašnji posao. I baš na ovaj način, kaže Church, kandidati blistaju, jer tako pokazuju da žele rasti, ali i dozu poniznosti.