ZŠEM

Ovaj studij osim primjenjivih znanja studentima daje međunarodno i radno iskustvo

31.03.2022 u 09:03

Bionic
Reading

Mogućnosti zaposlenja nakon studija privukle su Vanessu, povratnicu iz Švicarske, koja se uz studiranje profesionalno bavi i glazbom

“Čak 94% ZŠEM-ovih studenata pronalaze posao u roku od godine dana nakon diplomiranja, a to je samo jedan od nekoliko razloga zbog kojih sam upisala ZŠEM. Osim studiranjem profesionalno se bavim glazbom, a zahvaljujući kvalitetnom programu i organizaciji ZŠEM-a mogu dati 100% sebe i u jednom i drugom području.” - ističe Vanessa.

Tijekom preddiplomskog studija ZŠEM-a obavezno je odraditi dvije stručne prakse. U pronalasku stručnih praksi, poslova u Hrvatskoj ili inozemstvu studentima pomaže Career centar. Upravo zbog toga, 94% studenata ZŠEM-a pronalazi prvi posao tijekom ili kroz godinu dana po završetku studija.

Primjer uspješnog pronalaženja prakse i nastavka karijere je Nikolina. Otkrila nam je kako joj je praksa bila super prilika za pronalazak područja u kojem se želi razvijati: “Upisala sam ZŠEM misleći da se želim baviti financijama, a završila sam na praksi u Marketingu ZŠEM-a kao Content manager i u tom smjeru se želim dalje razvijati. Trenutno obnašam funkciju Content Creation i CRM Specialist u L'Oréalu. Meni su financije bila zanimljive u teoriji, ali u praksi sam “kliknula” s marketingom.” - ističe Nikolina.

Uz radno iskustvo koje je Nikolina stekla kroz studij, bila je na ljetnoj školi u Francuskoj s Mijom koja je tijekom preddiplomskog studija na ZŠEM-u bila na čak tri studentske razmjene - u Singapuru, Madridu i već spomenutoj Francuskoj. Nakon preddiplomskog studija se odlučila za upis diplomskog studija u inozemstvu. Osim što je uvijek bila odlična studentica, svoju ljubav prema plesu, kojim se bavi odmalena, nikad nije zanemarila. Tijekom studentske prakse na ZŠEM-u otkrila je svoju strast prema marketingu koja ju je potaknula da s prijateljicom osnuje plesni studio Bevel u kojem je spojila ugodno s korisnim i zaista uživa u onome što radi.

ZŠEM ima američku AACSB akreditaciju, koja ga svrstava u 5% najboljih poslovnih škola u svijetu, a njihove diplome čini međunarodno priznatima. Za korisnu usporedbu valja spomenuti kako se u zajednici akreditiranih škola nalaze renomirana sveučilišta diljem svijeta, primjerice Harvard, Yale, Stanford i mnoga druga, čije je standarde sada dostigla i potvrdila Zagrebačka škola ekonomije i managementa.

Kako bi pristupili prijamnom ispitu kandidati moraju ispuniti online prijavu za željeni studij putem web stranice www.zsem.hr nakon čega će dobiti detaljne upute o načinu provođenja ispita te pristup zadacima za vježbu. Zagrebačka škola ekonomije i managementa će u subotu 09. travnja održati prijemni ispit za upis na fakultet.