slab start

Otkrivamo kako je poslovalo Srculence Ive Balent, kćeri Ivice Todorića

20.07.2018 u 06:19

Bionic
Reading

Kćerka Ivice Todorića i dugogodišnja direktorica marketinga u Agrokoru Iva Balent osnovala je prije nešto više od godinu dana konzultantsku tvrtku Srculence. Registrirala ju je za brojne djelatnosti, poput poslovnog savjetovanja i promidžbe, trgovine, turizma, organiziranja sajmova i kreditiranja. Rezultati prve godine rada Srculenca stigli su u Finu i pokazuju da start nije bio najbolji

Srculence je u prvoj godini rada ostvarilo prihode od 124.388 kuna i rashode od 135.371 kunu, što je rezultiralo gubitkom od 10.983 kune.

Te tri stavke su ujedno jedine brojke u objavljenom računu dobiti i gubitka.

Za nešto više detalja o poslovanju zavirili smo u bilancu. U njoj je vidljivo da ukupna imovina tvrtke vrijedi nešto više od 33.000 kuna, od čega 28.000 kuna opada na kratkotrajnu imovinu, a od čega je 19.600 kuna u potraživanjima od kupaca te 8200 kuna u novcu na računu. Tome treba dodati i 5500 kuna dugotrajne materijalne imovine.

Na drugoj strani bilance je 20.000 kuna temeljnog kapitala, spomenutih 10.983 kune gubitka iz 2017. te 24.500 kuna obveza prema dobavljačima.

Podsjećamo, Balent je osnovala Srculence u svibnju prošle godine, mjesec dana nakon što je Agrokor preuzela izvanredna uprava vođena Antom Ramljakom.

  • +2
Iva Balent na dočeku Vatrenih Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic

Prije toga bila je direktorica marketinga u koncernu, a njezin suprug Hrvoje Balent sjedio je u Upravi te je bio zadužen za centralnu nabavu i usluge. On je bio uhićen u sklopu istrage u aferi Agrokor.

Tvrtka je registrirana na adresi Voćarska 53, u stanu koji je Balent prepisala na maloljetnu kćer, o čemu je tportal ranije pisao.

  • +23
Iva Balent Izvor: Promo fotografije / Autor: City Centeru one West

Prije šest godina u intervjuu za Večernji list Todorićeva kći je izjavila kako je u Agrokoru krenula od nule.

'Kod nas nema šanse da završiš fakultet (op.a. diplomirala je ekonomiju) i odmah postaneš direktor, inače Agrokor ne bi bio to što je danas. I moja braća i ja smo u kompaniji krenuli od nule. Brat Ante radio je u skladištu voća i povrća i godinama ustajao u pet ujutro, a Ivan isto tako u skladištu cvijeća. Radili smo najteže poslove, a tako smo stekli i puno znanja i iskustva', ispričala je tada Balent.

  • +7
Iva i Hrvoje Balent Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić