TO JE JASNA PORUKA

Otkrili smo zašto ministar energetike Tomislav Ćorić nosi bedž 'Nisam za baciti'

  • Autor: N.S.
  • Zadnja izmjena 24.01.2018 16:06
  • Objavljeno 24.01.2018 u 15:41
Tomislav Ćorić s bedžem 'Nisam za baciti'

Tomislav Ćorić s bedžem 'Nisam za baciti'

Izvor: Pixsell / Autor: Screenshot

Ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić danas je na sjednici Vlade na sakou nosio bijeli bedž s napisom 'Nisam za baciti'. Kako poruka s bedža na prvu nije baš najjasnija istražili što ministar njome želi poručiti

Bijelim bedžem ministar Ćorić promovira informativnu kampanju 'Za ljepšu našu' u kojoj se govori o prednostima razvrstavanja otpada. Kampanja je krenula u utorak 23. siječnja.

'Prvi dio kampanje usmjeren je na najširu javnost se komunicira putem televizije, radija, tiskovnih medija i online portala, a drugi dio kampanje vezan je za direktnu komunikaciju prema djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi. Kampanja će se provoditi tijekom 2018. i 2019. godine, a sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija' (OPKK), za čije je promicanje prioritetnih osi nadležan Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao posredničko tijelo razine 2. Uz navedene kampanje, jedan dio komunikacije bit će usmjeren i na promicanje ostalih ciljeva samog Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija', objasnili su za tportal iz Ministarstva energetike i zaštite okoliša.

Više detalja o razvrstavanju otpada Ćorić je otkrio u utorak navečer u Slavonskom Brodu gdje je napomenuo kako je obaveza zemalja članica Europske unije je da do 2020. godine 50 posto otpada bude razvrstano već u obiteljskom domaćinstvu. 

Tomislav Ćorić na sjednici Vlade

Tomislav Ćorić na sjednici Vlade

Izvor: Screenshot / Autor: HRT

Dodao je da je krajem 2016. godine u Hrvatskoj kod kuće već prikupljeno 26 posto razvrstanog otpada.

'Predstavili smo aktivnosti ministarstva u 2018. godini, prije svega natječaje za nabavu infrastrukture za kreiranje učinkovitog sustava gospodarenja otpadom, informativne aktivnosti, nabavu spremnika, nabavu vozila, izgradnju sortirnica. Aktivnosti vezane uz infrastrukturu bit će poticane financijskim sredstvima Europske unije do 85 posto. Ovo je sjajna prilika da izradimo infrastrukturu za učinkovito gospodarenje otpadom u Hrvatskoj kako bismo dosegnuli zadane ciljeve', rekao je ministar Ćorić.

  • +6
  • +3

Tomislav Ćorić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vern

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!