I OVE GODINE

Od 1. ožujka zaposlenici Lidla dobili povišice

16.03.2015 u 13:57

Bionic
Reading

Diskontni lanac Lidl je i ove godine od 1. ožujka prosječno povećao plaće za 4,83 posto zaposlenicima u ukupno 86 trgovina i dva logistička centra, a trend godišnjeg povećanja plaća Lidlovim zaposlenicima započeo je još 2010. godine, priopćeno je iz te kompanije

'Naša tvrtka iz godine u godinu niže uspjehe i sve bolje rezultate. Izuzetno smo zadovoljni našom tržišnom pozicijom, a iza nas je godina u kojoj smo posvetili veliku pozornost zadovoljstvu naših radnika - pokrenuli program individualnog i profesionalnog usavršavanja svih naših voditelja trgovina, povećali plaće te dospjeli u sam vrh najpoželjnijih poslodavaca. Uz to, otvorili smo 86. trgovinu u Hrvatskoj te plasirali hrvatske proizvode na inozemna tržišta u iznosu od preko 40 milijuna kuna, nastavljajući dobru suradnju s domaćim dobavljačima. Ohrabreni ovogodišnjim uspjehom, imamo velike planove i za daljnja ulaganja u 2015. godini, koja bi trebala iznositi oko 250 milijuna kuna', poručili su iz Uprave Lidla Hrvatska.

Od ulaska na tržište 2006. godine, kada je u jednom danu otvoreno 13 trgovina, Lidl je u devet godina svoju prodajnu mrežu proširio diljem Hrvatske otvorivši 86 trgovina i zaposlivši više od 1.700 zaposlenika.

U Lidlu se hvale i da su ove godine po prvi puta izdali i zdravstveni bilten čiji je cilj edukacija i savjetovanje Lidlovih zaposlenika o zdravom načinu života i pravilnoj prehrani, te su zaposlenicima osigurali besplatan sistematski pregled.

'Brigom za svoje zaposlenike trgovački lanac Lidl Hrvatska pozicioniran je u sam vrh ljestvice najpoželjnijih poslodavaca. Kroz svoje programe društveno odgovornog poslovanja, Lidl Hrvatska ove je godine donirao više od 1.5 milijuna kuna putem financijskih sredstava i proizvoda, a nastavak donacijskih programa planiran je i za tekuću poslovnu godinu', poručuju iz Lidla.