Vremenska prognoza

Oblačno s povremenom kišom, na Jadranu olujna bura i grmljavina

23.10.2017 u 07:18

Bionic
Reading

Umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom, a u Dalmaciji i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. U prvom dijelu dana ponajprije u istočnim i južnim predjelima može biti obilnije kiše, a u najvišem gorju susnježice i snijega

Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura te sjeverozapadnjak, a samo još ujutro na jugu jugo i jugozapadnjak. Kiša će u Istri najprije prestati, a i razvedravat će se, dok će u Lici padati još i poslijepodne. U najvišem gorju bit će i susnježice i snijega, a posvuda će zahladiti.

Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura i tramontana, ponegdje i s olujnim udarima, koji će vjerojatno najviše problema prouzročiti podno Velebita u prvom dijelu dana.

Najviša dnevna temperatura između 7 i 13, a na Jadranu od 13 do 18 stupnjeva Celzijevih.

Moguć je slabiji san i lošije jutarnje raspoloženje kod meteoropata i osjetljivih skupina ljudi. No, biometeorološke će se prilike početi poboljšavati tijekom dana, što će se najprije odraziti na popravljanje raspoloženja kod većine ljudi. Plućne i kardiovaskularne bolesnike upozoravamo na potrebu zaštite od hladnoće.

Vremenska prognoza za 24. listopada 2017. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

u utorak će pak biti djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka u unutrašnjosti i u Dalmaciji mjestimice je moguće malo kiše. Mjestimične kiše bit će još uglavnom u najistočnijim krajevima.

Vjetrovito, u kopnenim područjima uz umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu uz umjerenu i vrlo jaku buru s mjestimičnim olujnim udarima.

  • +39
Srećom ovoga tjedna neće bita kiša poput onih koje su prošlog mjeseca izazvale poplave u Ogulinu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Najniža jutarnja temperatura u utorak će biti između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 14 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 15, na Jadranu između 14 i 19 stupnjeva Celzijevih.

Od srijede će biti sunčanije, a u četvrtak i petak ujutro ponegdje će biti i magle. I na Jadranu će temperatura zraka rasti, no prema kraju tjedna rast će vjerojatnost za ponovno oblačnije dane i sporadičnu kišu.