olujno nevrijeme

Nakon jučerašnjeg potopa u Rijeci danas vjetar opasan po život

22.10.2017 u 21:02

Bionic
Reading

Obilna kiša koja se jučer "srušila" nad Rijekom izazvale je ozbiljne probleme u prometu - potopljen je centar grada, a na terenu su bile brojne vatrogasne ekipe. No dok bi se kiša danas kasnije trebala smiriti, meteoalarm je proglasio crveno upozorenje za područje Kvarnera zbog jakih udara vjetra

Meteoalarm je za područje Rijeke u nedjelju izdao narančasto upozorenje i najavio obilne kiše, te bujične poplave, odnosno jaku buru s mjestimično olujnim udarima. To je upozorenje za Rijeku danas podignuto na još višu, crvenu, razinu jer bi vjetar trebao još malo pojačati. Najjači udari vjetra bit će od 35-65 čvorova (65-120 km/h)

Zato, Meteoalarm upozorava kako će i danas na području Kvarnera vrijeme biti vrlo opasno i 'podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima'. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Nevrijeme u Rijeci 22. listopada 2017. Izvor: HRT / Autor: HRT

'Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu', upozorava Meteoalarm.

Zbog obilne kiše koja je u nedjelju padala na Kvarneru, velika količina vode slijevala se riječkim ulicama i prometnicama, a promet je bio otežan. Vatrogasci su jučer posiljepodne, kada je kiša najjače padala, imali 15-ak intervencija, javlja HRT.

Kiša u Rijeci

Najviše je intervencija, ispumpavanja vode iz nekoliko poslovnih prostora i podruma, bilo na području Sušaka, a najviše poziva bilo je oko 18 sati, doznaje se iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke. Po riječima vatrogasaca, stanje je bilo bolje jučer nakon 20 sati i smiruje se.

U nedjelju se Zvonimirovom ulicom slijevala bujica, a najgore je stanje bilo na Mlaki gdje je na ulicama bar dvadesetak centimetara vode i automobilima se moglo proći samo na vlastitu odgovornost. Mnogi su automobili i ostali na cesti.