DEMANTIJ MINISTARSTVA GOSPODARSTVA

Nuklearka je daleko od realizacije

  • Autor: O. I. N.
  • Zadnja izmjena 17.04.2009 12:06
  • Objavljeno 17.04.2009 u 12:06
Nuklearka najmanje zagađuje okoliš

Nuklearka najmanje zagađuje okoliš

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva a

Iz Ministarstva gospodarstva demantiraju napise medija o tome da je postignut dogovor o gradnji zajedničke nuklearke Hrvatske i Albanije

'Činjenice su sljedeće: iz ovog Ministarstva, a niti iz Vlade Republike Hrvatske nikada nije dana informacija da će se do kraja travnja 2009. godine potpisati ugovor o gradnji bilo koje nuklearne elektrane. Vjerujem da će vam svi stručnjaci s kojima ćete eventualno razgovarati potvrditi da to naprosto nije moguće. Takvi projekti se ugovaraju godinama,' stoji u obavijesti za javnost koje potpisuje glasnogovornik Ministarstva gospodarstva Tomislav Mazal.

Također, tvrdnje da se nuklearna elektrana graditi na Skadarskom jezeru i da će koštati 4 milijarde eura, nazivaju medijskim spekulacijama, koje se ne mogu potkrijepiti niti jednim dokumentom.

Mazal podsjeća da je krajem ožujka potpredsjednik Vlade Damir Polančec boravio u Albaniji i da se tom prilikom razgovaralo i o eventualnoj suradnji u projektu izgradnje nuklearne elektrane u Albaniji.

Tada je bilo dogovoreno da će se do kraja travnja 2009. godine potpisati Memorandum o razumijevanju između Ministarstva gospodarstva i energetike Republike Albanije i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske te da će se formirati zajednička radna skupina koja će izraditi stručnu analizu koja će biti podloga za donošenje budućih odluka o tom projektu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi