NAKON 40 GODINA

Novi katamaran na liniji Vrgada-Pakoštane-Biograd

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 09.08.2018 16:59
  • Objavljeno 09.08.2018 u 16:59
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Kapetan Luka

Na brodskoj liniji Vrgada-Pakoštane-Biograd od petka će ploviti novi katamaran "Vrgada" brodara ribarsko-proizvođačke zadruge (R.P.Z.) Vrgada, najavili su u četvrtak iz Agencije za obalni linijski promet

"Novi katamaran brodara R.P.Z. Vrgada, kapaciteta 128 putnika, sutra počinje održavati brodsku liniju 415 Vrgada- Pakoštane-Biograd nakon što im je danas izdano odobrenje za plovidbu Lučke kapetanije", navodi se u priopćenju.

Iz Agencije ističi kako je "nakon 40 godina stigao novi brod" jer su do sada tu liniju održavali brodovi Lumbrikata (1974.) i Vrgadinka (1978.).

Novi katamaran ima veći kapacitet od ta dva broda, čiji su kapaciteti 80 odnosno 50 putnika. 

Brodar R.P.Z. Vrgada je financirao kupnju novog broda sredstvima koje je odobrila Hrvatska banka za obnovu i razvitak u visini od 75 posto vrijednosti broda, dok je preostalih 25 posto osigurao sam brodar.

"Dobrom suradnjom Agencije za obalni linijski pomorski promet, brodara R.P.Z. Vrgada i Hrvatske banke za obnovu i razvitak projekt je uspješno realiziran te je tako osiguran ugovor za održavanje linije Vrgada-Pakoštane-Biograd do kraja 2029. godine", zaključuje se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!