FRDELJA UMJESTO FRANČECA

Novi direktor gura Gredelj u stečaj

18.09.2012 u 13:57

Bionic
Reading

Uprava TŽV Gredelj jučer je podnijela prijedlog Trgovačkom sudu u Zagrebu da utvrdi jesu li ispunjeni uvjeti za otvaranje stečajnog postupka s preustrojem, priopćeno je danas iz Gredelja.

Prijedlog je podnesen zbog prijeteće nesposobnosti za plaćanje prema Stečajnom zakonu, a ta mogućnost iskorištena je zbog zaštite imovine TŽV Gredelja kao i zaštite vjerovnika među kojima su i radnici, navodi se u priopćenju.

"Potrebno je naglasiti da je moj cilj spasiti 118 godina tradicije, proizvodnju željezničkih vozila i sva održiva radna mjesta te je stečaj s preustrojem trenutno za Gredelj jedino svjetlo na kraju tunela. Na taj način moći ćemo kroz restrukturiranje Gredelja spriječiti daljnje propadanje tvornice i osigurati egzistenciju određenog broja ljudi", izjavio je direktor TŽV Gredelja Robert Frdelja, prenosi se u priopćenju.

Krajem prošlog tjedna Skupština TŽV Gredelj imenovala je Frdelju za Upravu-direktora Tvornice željezničkih vozila Gredelj, a on je na tom mjestu naslijedio Krešimira Kranjčeca koji u pismu ostavke poslanom čelnicima Skupštine i Nadzornog odbora naveo da "nije bio spreman voditi TŽV Gredelj prema stečaju".

Radnici Gredelja u organizaciji Koordinacije samostalnih sindikata radnika TŽV Gredelj prosvjedovali su početkom rujna, a i danas su se okupili na prosvjednom skupu pod nazivom "Za spas Gredelja".