vrijednost 20 milijuna eura

Nova kreditna linija Addiko banke i EBRD-a za mala i srednja poduzeća

27.04.2018 u 11:50

Bionic
Reading

Addiko banka i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su ugovor vrijedan 20 milijuna eura kojim će se osigurati sredstva za novu kreditnu liniju namijenjenu kreditiranju malih i srednjih poduzeća, izvijestili su u petak iz Addiko banke

'Kreditom od 20 milijun eura Addiko banci, EBRD olakšava pristup financiranju hrvatskim mikro, malim i srednjim poduzećima, navodi se u priopćenju.

Addiko banka tim sredstvima planira kreditirati lokalna poduzeća, privući nove klijente te proširiti svoje poslovanje usmjereno prema mikro, malim i srednjim poduzećima, osobito izvan Zagreba, ističu iz banke.

'Mala poduzeća zapošljavaju 68 posto radne snage Hrvatske, no ukupnoj vrijednosti gospodarske proizvodnje doprinose sa svega 55 posto. S ciljem smanjenja tog raskoraka, osobito je bitno malim i srednjim poduzećima olakšati pristup financiranju, kako bi ulagali u inovacije i modernizaciju proizvodnje', ističe se u priopćenju.

Addiko banka pruža financijske usluge privatnim i korporativnim klijentima putem mreže od 60 poslovnica, šesta je po veličini banka u Hrvatskoj, s tržišnim udjelom od 5,3 posto (kraj 2017. godine).

EBRD je 1994. godine potpisao prvi projekt u Hrvatskoj i dosad je podržao više od 197 projekata u ukupnom iznosu od 3,6 milijardi eura. Njezine aktivnosti uključuju različite sektore gospodarstva i posebno su izražene u infrastrukturi, korporativnom, financijskom sektoru i energetici.

Addiko Chat Banking Izvor: Promo fotografije / Autor: Addiko