istraga traje

Nepoštene trgovačke prakse: Trgovački lanac našao se na nišanu AZTN-a

25.08.2023 u 08:14

Bionic
Reading

Šibenski trgovački lanac Djelo predmet je istrage Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja zbog sumnji u nepoštene trgovačke prakse

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula je upravni postupak protiv kupca DJELO d.o.o., Bilice, radi utvrđivanja je li taj kupac, iskorištavanjem značajne pregovaračke snage, nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, javlja N1.

AZTN je navedeni postupak pokrenuo po službenoj dužnosti, budući da je u postupku istraživanja tržišta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te provjere usklađenosti poslovanja kupaca s odredbama Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), među kojima je i DJELO d.o.o., utvrdio postojanje indicija da je taj kupac u svom poslovanju postupao protivno odredbama ZNTP-a.

Slijedom navedenoga, AZTN će u predmetnom upravnom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa kupca DJELO d.o.o. s njegovim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku.