početak kraja

Nekad popularni modni lanac zatvara većinu svojih poslovnica u Njemačkoj

27.06.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Modni lanac Gerry Weber već duže se vrijeme nalazi u financijskim problemima. Sada zatvaraju 122 od 171 poslovnice te će dio radnika biti otpušten

Posrnuli proizvođač odjeće Gerry Weber planira zatvoriti većinu svojih trgovina u Njemačkoj u sljedećim mjesecima, navode njemački mediji, prenosi Fenix-magazin.

Ukupno 122 od 171 poslovnica tvrtke bit će zatvorene do kraja rujna ove godine u sklopu procesa restrukturiranja, objavila je tvrtka. Tako će oko 350 radnika ostati bez posla, a dodatnih 75 radnih mjesta ukinut će se u Halleu. 'U budućnosti će se tvrtka više fokusirati na veleprodaju i tako se vratiti svojim korijenima', rekla je šefica Gerry Webera. Sada zatvaraju sve neprofitabilne poslovnice u Njemačkoj.

Tvrtka se više godina bori s financijskim problemima i opstankom na tržištu. U travnju je Gerry Weber International AG podnio zahtjev sudu u Essenu za pokretanje postupka restrukturiranja u skladu sa zakonom o stabilizaciji i restrukturiranju poduzeća (StaRUG).

Ubrzo nakon toga, Gerry Weber Retail GmbH, u čijem je sastavu podružnica, podnio je zahtjev za stečaj u samoupravi. U ponedjeljak je otvoren stečajni postupak. Prije nešto više od tri godine Gerry Weber je spašen od bankrota.