OD 13. DO 19. TRAVNJA

Naučite sve o investicijskim fondovima

14.04.2015 u 13:53

Bionic
Reading

Od 13. do 19. travnja u Hrvatskoj će se održati Tjedan investicijskih fondova. Kruna događanja bit će u četvrtak, 16. travnja, u 10 sati, kada će se u Središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu održati dodjela nagrada Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima TOP OF THE FUNDS za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2014. godini, s pratećim Okruglim stolom o ulozi investicijskih fondova u svekolikom razvoju, navodi se u priopćenju

Tjedan investicijskih fondova održava se uoči 19. travnja, kada se obilježava Svjetski dan investicijskih fondova, i kao dio Akcijskog plana unaprjeđenja financijske pismenosti potrošača za 2015. godinu, koji je u siječnju ove godine donijela Vlada RH. Tim povodom Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK i HGK organizira edukativno-informativna događanja širom Hrvatske u cilju populariziranja i približavanja investicijskih fondova gospodarstvenicima i građanima. Time se Hrvatska pridružila ostalim zemljama koje obilježavaju Svjetski dan investicijskih fondova (Njemačka, Austrija i dr), navodi se u priopćenju.

U svim županijskim komorama održat će se seminari namijenjeni poduzetnicima, studentima, učenicima završnih razreda srednjih škola te stručnoj i zainteresiranoj javnosti. Na seminarima će se prezentirati osnovne informacije o investicijskim fondovima u RH i EU, vrste investicijskih fondova, razlozi za ulaganje u investicijske fondove, praktična primjena investicijskih fondova u poslovanju, kako donijeti odluku i pratiti ulaganje u investicijski fond i druga pitanja.

Kako bi se investicijski fondovi dodatno približili građanima i zainteresiranoj javnosti, u subotu, 18. travnja, od 10 do 14 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu, na trgu Ante Starčevića u Osijeku, na Korzu u Rijeci i na Rivi u Splitu bit će postavljeni info-pultovi na kojima će predstavnici Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK i Hrvatske gospodarske komore pružati informacije o investicijskim fondovima, stoji u priopćenju.