TRŽIŠTE KAPITALA

Nastavak nejasnog sentimenta na burzi, dobitnik dana Hoteli Živogošće

Hoteli Živogošće

Hoteli Živogošće

Izvor: Promo fotografije / Autor: http://hoteli-zivogosce.hr

Nejasan sentiment nastavio se i u četvrtak na Zagrebačkoj burzi, indeksi su drugi dan zaredom zaključili na suprotnim stranama, a likvidnost se zadržala na niskim razinama

Indeks CROBEX je ostao gotovo nepromijenjen u odnosu na dan ranije te je zaključio na 1.608,3 bodova, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao blagih 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks turističkog sektora zaključio s negativnim predznakom, oslabivši 0,5 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 1,5 posto.

Ukupan dnevni promet zadržao se na niskih 3,8 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije uspjelo ostvariti milijunski promet. Koliko je bila niska aktivnost ulagača govori i činjenica da je samo jedno izdanje uspjelo prikupiti više od pola milijuna kuna prometa, a to su bile dionice Končar Elektroindustrije, koje su na prometu od 573 tisuće kuna izgubile 3,2 posto na vrijednosti.

Loš dan imale su i dionice Koke, čija je cijena oslabila 3,1 posto, a slijede ih dionice Dalekovoda i Optima Telekoma, s padom cijena od 2,8 posto i 2,6 posto.

S druge strane, dionice Hotela Živogošće uzletjele su 27,6 posto, vjerojatno na krilima vijesti o nastanku obveze za njihovim preuzimanjem od strane TUI-a, a dobre cjenovne izvedbe imale su i dionice Ingre i Instituta IGH, koje su porasle redom 3,9 posto i 3,4 posto.

Dobitnik dana: Hoteli Živogošće +27,59% 11,11

Gubitnik dana: Končar Elektroindustrija -3,23% 600,00

CROBEX: -0,01% 1.608,30

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!