ZAGREBAČKA BURZA

Nastavak negativnog niza kretanja glavnih dioničkih indeksa

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Rawpixel / Alamy / Alamy / Profimedia

Negativno ozračje na Zagrebačkoj Burzi s kraja prošlog tjedna nastavilo se i u ovome tjednu, te su glavni dionički indeksi završili u crvenome

ROBEX indeks i njegova uža inačica CROBRX10, dan su zaključili s minusom od 0,2 posto, dok je CROBEXplus oslabio 0,3 posto. Među sektorskim indeksima samo je indeks industrijskog sektora završio u zelenome ojačavši 0,4 posto, dok su svi ostali indeksi završili u crvenome predvođeni indeksom transportnog sektora s minusom od 1,4 posto.

Likvidnost je bila nešto veća u odnosu na prosječnu dnevnu likvidnost proteklog tjedna, te je iznosila 7 milijuna kuna. Najviše se trgovalo dionicom Hrvatskog Telekoma čija je cijena ostala nepromijenjena uz 1.6 milijuna kuna prometa. Niti jedna druga dionica nije prešla prag od milijun kuna transakcija, a najbliže tome s 900 tisuća kuna prometa bile su dionice Hrvatske poštanske banke s narastavši 1,7 posto te dobitnik dana Atlantska plovidba s skokom od 3,1 posto. Među prometnijim dionicama našle su se i dionice Valamar Riviere s padom od 1,9 posto te povlašteno izdanje Adris Grupe ostvarivši cjenovni rast od 1,2 posto.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Gubitnike je predvodila dionica Končar - D&ST s padom od 2.9 posto, a slijedile su je dionice Zagrebačke banke upišavši minus od 2,5 posto te dionica Ingre pavši 2%. S druge strane, osim već spomenute Atlantske plovidbe, među dobitnicima su se našli i Tekstilpromet s rastom od 2,8 posta te Jadroplov s plusom od 1.8 posto.

Dobitnik dana: Atlantska Plovidba +3,07%  403,00

Gubitnik dana: Končar - D&ST -2,91%  2000,00

CROBEX -0,23% 1.980,64

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!