ĐURO ĐAKOVIĆ:

'Naš posao s američkom vojskom ne ovisi o MORH-u'

07.01.2016 u 15:50

Bionic
Reading

Đuro Đaković Holding priopćenjem je reagirao na medijske napise vezane uz poslove te tvrtke s norveškom kompanijom Kongsberg i navodnu povezanost obujma njihovih poslova s narudžbama Ministarstva obrane

'Zbog interesa javnosti, a vezano za novinske napise u pojedinim medijima, društvo Đuro Đaković Holding ovim putem želi jasno informirati javnost o bitnim činjenicama vezanim za kooperaciju Grupe Đuro Đaković s tvrtkom Kongsberg u proizvodnji daljinski upravljane stanice srednjeg kalibra MCT-30 Protector (Middle Caliber Turret 30 mm)', priopćeno je iz tvrtke.

Napominju kako je prema informacijama, javno dostupnim na internetskim stranicama tvrtke Kongsberg Protech Systems, stanica MCT-30 Protector izabrana kao oružani sustav za prenamjenu oklopnih vozila Stryker koja se nalaze u sastavu američkih snaga u Njemačkoj.

'Đuro Đaković ima s Kongsbergom potpisan sporazum o suradnji na razvoju, marketingu i proizvodnji ovog oružnog sustava. Obujam učešća Đure Đakovića u proizvodnji komponenti za realizaciju gore navedenog posla za sada nije definiran ni ugovoren te ne ovisi o rezultatima natječaja za opremanje vozila MORH-a', poručuju iz holdinga.

'Đuro Đaković sudjeluje na natječaju MORH-a za opremanje vozila Patria AMV 8x8 stanicama srednjeg kalibra. Važno je napomenuti kako svaka vojska ima svojih specifičnosti i u skladu s tim taktičko-tehničke zahtjeve, a Đuro Đaković nudi Hrvatskoj vojsci stanicu MCT-30 sukladno zahtjevima objavljenim u natječaju. Natječaj je u tijeku i rezultate očekujemo tijekom 2016. S istim sustavom Đuro Đaković u suradnji s Kongsbergom sudjeluje i na natječajima u drugim zemljama', zaključuju.