ŠKOLSKI PRIBOR

Narodne novine otvorile trgovinu u Tirani

18.06.2013 u 13:18

Bionic
Reading

Narodne novine osnovale su s albanskim partnerom tvrtku Albas Office, koja je u Tirani otvorila prodajni prostor sa školskim priborom, izvijestili su danas iz Narodnih novina.

Albanski partner, tvrtka Albas, ima 74 posto udjela u vlasništvu novoosnovane tvrtke, a Narodne novine 26 posto.

U prodajnom prostoru zajedničke tvrtke u Tirani za početak će se nuditi asortiman školskog pribora Narodnih novina, i to njihove robne marke Nano, kao i drugih svjetskih (Kores, Maped, Herlitz, Edigs, Jolly, Henzo, Wedo) i hrvatskih proizvođača (Eurokarbon, TOZ, Fost, Mar mar, Marin kolor, Lipa Mill i dr.).

Tržište školskog pribora u Tirani ima veliku perspektivu, procjenjuju u Narodnim novimana, te očekuju dobre poslovne rezultate.

Suradnja s albanskim partnerom, pojašnjavaju iz Narodnih novina, ostvarena je nakon što je vlasnik tvrtke Albas, Latif Ajrullai tražio poslovnog partnera u Hrvatskoj, gdje je nekoć živio, a "Narodne novine, kao lider na hrvatskom tržištu školskog pribora, bile su najlogičniji izbor", navodi se u današnjem priopćenju.

Uz maloprodajnu trgovinu, tvrtka Albas Office nudi i veleprodaju školskog pribora, a iz Narodnih novina najavljuju da je u planu poslovanja nove tvrtke proširivanje ponude na uredski pribor.

"Narodne novine ponosne su što su i u ova teška vremena gospodarske krize uspjele uspješno realizirati poslovno proširenje izvan granica Hrvatske", zaključuje se u priopćenju.