Darija Prša

Bivša šefica Narodnih novina brzo je našla novi posao, radit će kod poznatog odvjetnika

06.02.2024 u 10:14

Bionic
Reading

Nakon što je iznenada napustila mjesto predsjednice Uprave Narodnih novina, o čemu je prvi izvijestio tportal, ekonomistica Darija Prša već je našla novo radno mjesto

Forbes Hrvatska piše da je prešla u osječku tvrtku Media Solutions, čiji su vlasnici Oleg Uskoković i Bojan Divjak, inače nećak HDZ-ovog Vladimira Šeksa.

Uskoković je poznati odvjetnik u čijem je odvjetničkom društvu nekad radio trenutni ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan. Divjak je predsjednik Uprave Glasa Slavonije te je radio u nizu domaćih medija.

Media Solutions nedavno je privukla pažnju javnosti jer je kupila Novi list d.d., riječku medijsku tvrtku preko koje je postala vlasnik i Novog lista, ali Glasa Istre i Zadarskog lista, a Uskoković je u intervjuu za Dubrovački vjesnik rekao da tvrtka želi preuzeti i druge lokalne medije.

Prša je inače doktorica ekonomije koja predaje na Sveučilištu VERN, a lani je prvi put uvrštena na Liderovu listu 50 najmoćnijih predsjednica uprave u Hrvatskoj.

Njezin odlaskom iz Narodnih novina državna tvrtka ostala je na samo jednoj članici uprave - Silviji Žužul, diplomiranoj pravnici koja je prethodno radila na HRT-u i u također državnoj tvrtki APIS IT.

Razlozi otkaza dosadašnje direktorice Prše zasad su nepoznati, a ona sama otkazala je već dogovoreni intervju za tportal.