OTVARAJU SE TRGOVINE?

Nakon suza, osmjesi na licu Pevecovih

Višnja i Zdravko Pevec

Višnja i Zdravko Pevec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Autor Jadran Babic

'Bit će dobro, mora biti', kazala je Višnja Pevec nakon gotovo četiri sata pregovora vođenih u Ministarstvu gospodarstva. Osmjesi na licima Pevecovih najavili su dobre vijesti koje je iznio i sam Zdravko Pevec

'U što skorije vrijeme otvorit ćemo trgovine i do Božića isplatiti radnicima jednu plaću', kazao je Pevec. Na velikom sastanku s dobavljačima i predstavnicima sindikata postignut je dogovor o nastavku rada.

Nastavljaju se pregovori sa strateškim partnerom, a do Nove Godine, najavljuje Pevec, imat će rješenje. Odvjetnik dobavljača Mićo Ljubenko objasnio je da će se plaća isplatiti iz tekućeg poslovanja. Naime, poslovanje Peveca teći će preko poslovnog računa kojeg će kontrolirati Trgovački sud, pa će se iz tekućih prihoda isplaćivati plaće radnicima i obveze nastale prema dobavljačima.

'Nismo danas razgovarali o imenima ni iznosima, ovo je bila podloga načina rada', kazao je Ljubenko.

Ministar Đuro Popijač nije se želio obratiti javnosti, već je to u njegovo ime odradio glasnovornik Tomislav Mazal

'Za državu je bitno da tvrtka nastavi poslovanje i da radnici dobiju plaće', kazao je Mazal pa istaknuo da ministarstvo ne može puno pomoći Pevecu, osim biti medijator pregovora.

Ipak, saznajemo da će država intervenirati tako da osigura ukopčavanje električne energije u Pevecove centre. Sindikalistica Zora Radetić bila je vidno zadovoljna sastankom te najavila da će radnici nastaviti raditi.

'Kupci su se saživjeli s našom situacijom i vjerujem da nisu napustili naše trgovine', kazala je Radetić. Mora još razgovarati s radnicima, pa nije mogla govoriti o tome kada će otvoriti trgovine, ali je najavila da bi to moglo biti vrlo brzo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi