predsjednik kompanije Eric xu

Nakon objave poslovnih rezultata iz Huaweija zavapili: Cilj je da preživimo

  • Autor: Siniša Malus
  • Zadnja izmjena 06.08.2021 12:09
  • Objavljeno 06.08.2021 u 12:09
Eric Xu

Eric Xu

Izvor: EPA / Autor: WU HONG

Još do prije godinu-dvije, rečenica "cilj je da preživimo", teško da bi se mogla povezati s Huaweijem i njegovim rastućim globalnim značajem. A baš je te riječi danas upotrijebio predsjednik kineskog diva Eric Xu u komentaru nakon objavljenih poslovnih rezultata

"Naš cilj je preživjeti kroz održivost, a to ćemo postići stvaranjem praktičnih vrijednosti za naše klijente i partnere", rekao je Xu.

"Izazovi koji su obilježili prethodno razdoblje definitivno nas čekaju u narednim godinama. Svijet će se suočiti s mnogim nepredvidivim okolnostima kroz koje će proći industrija informacijske i komunikacijske tehnologije. S obzirom na te izazove, postavili smo strateške ciljeve za sljedećih pet godina. godine.

Huawei je u prvoj polovici 2021. ostvario prihod od više od 40 milijardi eura (320,4 milijarde CNY), a njegova je marža neto dobiti dosegla 9,8 posto, prema danas objavljenim polugodišnjim poslovnim rezultatima tvrtke. Ostvareni prihod od poslovanja s pružateljima usluga iznosi više od 17 milijardi eura (136,9 milijardi CNY). Prihod (135,7 milijardi CNY) ostvaren u poslovanju s kupcima sličan je, dok je kod tvrtki veći od pet milijardi eura (42,9 milijardi CNY), pa su ukupni financijski rezultati od početka godine u skladu s prognozama.

>>> Huawei gradi tvornicu za 5G opremu na istoku Francuske, prvu tog tipa izvan Kine

Kako bi ispunio svoj godišnji poslovni cilj, Huawei je stvorio mehanizam upravljanja kontinuitetom poslovanja i agilni sustav upravljanja operacijama. Ovo su strateške inicijative za daljnji razvoj:

- Optimiziranje portfelja za povećanje poslovne otpornosti

- Povećanje vrijednosti 5G -a i definiranje mreže od 5,5G sa suradnicima u industriji za poticanje evolucije mobilnih komunikacija

- Pružanje besprijekornog, korisnički orijentiranog i inteligentnog iskustva u svim scenarijima

- Inovacije za smanjenje potrošnje energije za svijet bez ugljika

- Rješavanje izazova kontinuirane opskrbe