MILAN PLEĆAŠ

Nakon mjeseci natezanja na čelo CERP-a došao Plenkovićev čovjek

29.01.2018 u 17:17

Bionic
Reading

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) nakon više od pola godine natezanja dobio je novog ravnatelja. Riječ je o Milanu Plećašu, koji je krajem prošlog tjedna sjeo na čelo ove važne državne institucije pod čijom je upravom niz tvrtki koje čekaju restrukturiranje i privatizaciju, poput Petrokemije, Đure Đakovića i Brodarskog instituta

Javni natječaj za ravnatelja CERP-a raspisan je još prije sedam mjeseci. Na njega su se javili i dosadašnji v.d. ravnatelj Mirko Volarević i Plećaš. Navodno je tad došlo do neslaganja unutar Vlade oko toga koga odabrati.

Premijer Andrej Plenković gurao je Plećaša, dok je ministar državne imovine Goran Marić, prema pisanju medija, bio za Volarevića.

U međuvremenu je Volareviću početkom siječnja istekao ugovor o radu i CERP je desetak dana bio bez čelnog čovjeka. Trakavica je okončana na prošlotjednom zatvorenom dijelu sjednice Vlade, kada je konačno kuglica pala na Plećaša.

U fotelju ravnatelja CERP-a Plećaš dolazi s mjesta pomoćnika predsjednika Fonda za naknadu oduzete imovine, početkom ove godine pripojenog Ministarstvu financija.

Zanimljivo je kako je on prvi ravnatelj koji je od osnutka CERP-a 2013. imenovan na mandatno razdoblje od četiri godine. Prije njega svi ravnatelji su bili vršitelji dužnosti.

Plećaš je diplomirani pravnik i svoju 24-godišnju poslovnu karijeru gradio je radeći u državnoj i javnoj upravi, a uglavnom je bio na rukovodećim pozicijama.

  • +17
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL