TRŽIŠTE KAPITALA

Najtrgovanija dionica Valamar Riviere, dobitnik Uljanik plovidba

Valamar Collection Isabella Resort

Valamar Collection Isabella Resort

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar

Domaće tržište kapitala je već treći uzastopni dan bez nekih većih promjena indeksa, što je zatišje nakon nešto življeg trgovanja iz prošlog tjedna, koji je bio obilježen godišnjim rezultatima kompanija

Indeks CROBEX i CROBEX10 su dan zaključili blagih 0,1 posto u zelenom. Od sektorskih indeksa najviše je ojačao indeks transportnog sektora s plusom od 1,7 posto, dok je gubitnike predvodio indeks prehrambenog sektora s 1,6 posto minusa, povučen u crveno padom cijene dionice Vira od 6 posto.

Likvidnost na burzi je bila skromna, svega 4,7 milijuna kuna, međutim to odgovara nekom prosječnom dnevnom prometu od početka godine. U redovnom prometu je najlikvidnija dionica, te jedini milijunaš, bila ona Valamar Riviere koja je na 1,1 milijun kuna protrgovane vrijednosti ojačala 0,3 posto.

Po prometu slijedi dionica Hrvatskog Telekoma, koja je u redovnom prometu prikupila oko 800 tisuća kuna, međutim bez promjene cijene. Trgovanje dionicom Uljanika je nastavljeno, nakon blokade iz dana ranije, te je dionica potonula 18 posto, što ju pozicionira kao glavnog gubitnika dana. Na strani dobitnika izdvaja se dionica Uljanik plovidbe koja je porasla 5,9 posto, kao i dionica Excelsa nekretnina s plusom od 3,7 posto.

Dobitnik dana Uljanik plovidba +5,90% 64,60

Gubitnik dana Uljanik -18,42% 7,72

CROBEX +0,05% 1.767,53

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!